Φέτα ψητή με ντομάτες και ελαιόλαδο

Ανακαλύψτε τις ζωντανές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με αυτή την ακαταμάχητη συνταγή για Φέτα ψητή με ντομάτες και ελαιόλαδο. Μαγειρεμένη αργά στο φούρνο, η ζεστή και λιωμένη φέτα, το ψημένο σκόρδο και η φρέσκια ρίγανη δημιουργούν ένα γευστικό πιάτο που εξυμνεί αυτό το ΠΟΠ τυρί. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό ορεκτικό που μπορείτε να προσθέσετε στο επόμενο γεύμα σας.

Συστατικά

4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
μισό μικρό λευκό κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 στιμένο λεμάνι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ρυθμίστε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και προσθέστε τις ντομάτες και το κρεμμύδι σε ένα πυρίμαχο μπολ που να χωράει ολόκληρη η φέτα, σε επίπεδη θέση, με λίγο χώρο γύρω του. Αλείψτε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά.
Απλώστε τις ντομάτες και το κρεμμύδι επίπεδα και τοποθετήστε από πάνω την φέτα. Απλώστε το σκόρδο πάνω από τη φέτα, πασπαλίστε τη ρίγανη και ρίξτε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ομοιόμορφα πάνω από τη φέτα.Φέτα ψητή

Βάλτε το πιάτο στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πλήρως οι ντομάτες και τα κρεμμύδια και να ροδίσει η φέτα.
Αφαιρέστε το από το φούρνο μόλις ψηθεί και προσθέστε από πάνω μια στύψη λεμονιού. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το azraaeats

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρολό ψητής πιπεριάς με αυγά και τυρί🌶️

Ρολό ψητής πιπεριάς με αυγά και τυρί

Οι πιπεριές ρολό είναι γεμιστές ψητές πιπεριές με τυρί και παναρισμένες με αυγό και τριμμένη φρυγανιά. Ήθελα να ετοιμάσω μια ελαφρώς πιο υγιεινή εκδοχή – χωρίς τηγάνισμα.

Θα χρειαστείτε:

6 κόκκινες πιπεριές
4 αυγά
Περίπου 250-300g Τυρί φέτα τριμμένο
Αλάτι κατά βούληση
Μπαχαρικά – προαιρετικά (πρόσθεσα μόνο μαύρη και καπνιστή πάπρικα)
«Κίτρινο τυρί από πάνω
Μαϊντανός – για διακόσμηση

Εκτέλεση

Χρησιμοποίησα ένα δίσκο διαστάσεων 20/30 cm.
Οι πιπεριές είναι προψημένες και ξεφλουδισμένες, κομμένες στη μέση (κατά μήκος) και αλατίζονται ελαφρά.
Τοποθετήστε σε ένα ταψί έτσι ώστε οι άκρες να επικαλύπτονται και να μην υπάρχουν τρύπες. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε
χαρτί ψησίματος για ευκολότερο τύλιγμα μετά.
Χτυπάμε τα αυγά με το τριμμένο τυρί, προσθέτουμε τα μυρωδικά, και περιχύνουμε με το μείγμα την πιπεριά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200-220 γρ. για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει από πάνω. Όσο είναι ακόμα ζεστό
τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια χαρτιού. Πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί από πάνω

και επιστρέφουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το κίτρινο τυρί και να κοκκινίσει (περίπου 10 λεπτά).
Εάν η πιπεριά σας είναι προψημένη, γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολη 😉

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΕκμέκ με καταϊφι σε ποτήρι
Επόμενο άρθροΠατατοσαλάτα ….Δεν θα ξανακάνεις ποτέ την κλασική πατατοσαλάτα με μαγιονέζα