Αν λατρεύετε τις παραδοσιακές γεύσεις και αναζητάτε μια τυρόπιτα που ξεχωρίζει για την αφράτη υφή και το πλούσιο άρωμά της, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Η συνδυασμός των αρωματικών μπαχαρικών, όπως ο δυόσμος και το μοσχοκάρυδο, με τα τυριά δημιουργεί μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

6 αυγα
3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
3 1/2 ποτ.χαλούμι και 1/2ποτ. τυρί
δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
1/4 μοσχοκαρυδο
1/2 κγ.μεχλεπι
1/2 κγ.μαστίχα
1-2 κσ.ζάχαρη
σταφυδάκια(αν θέλετε)
3 κουταλακια μπεικιν παουτερ
3/4 ποτ. γάλα
3 κουταλιες γιαούρτι στραγγιστό
2 3/4 ποτ. αλεύρι φαρίνα
σουσάμι από πάνω

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά το ηλιέλαιο καλά σε λεκάνη με ένα σύρμα ή στο μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα, γιαούρτι. Έχουμε ανακατέψει τον δυόσμο με το τυρί και τα προσθέτουμε κι αυτά.Κοσκινίζουμε το αλεύρι τις μυρωδιές και μπεικιν πάουντερ και τα βάζουμε στην λεκάνη του μίξερ με τα άλλα.Ανακατευουμε στην χαμηλή ταχύτητα λίγο. Να ξεκόλλα από την λεκάνη του μίξερ.
Ψήνομε στις αντιστάσεις στους 180βαθμους για μια ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.
(Έφτιαξα δύο)

Καλή επιτυχία!!!!

H Συνταγή είναι της κας Despo Ermogenous