Τραγανή πατατόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Υλικά

Για τη ζύμη

3 κουταλιές γιαούρτι – 160 γραμμάρια
1 ποτήρι γάλα – 200 ml
1 ποτήρι λάδι – 200 ml
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι – 15 ml
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ -10 γραμμάρια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 8 γραμμάρια
4,5 φλιτζάνια αλεύρι – 540 γραμμάρια

Για τη γέμιση

4 πατάτες
1 λίτρο νερού
Μισό ποτήρι γάλα – 100 ml
200 γραμμάρια τριμμένο τυρί τσένταρ
1 πρέζα μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι – 8 γραμμάρια

Για λάδωμα
150 γραμμάρια βουτύρου
Μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι – 45 ml

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 20 λεπτά.
Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι το γάλα το λάδι το αυγό το ξύδι το μπέικιν και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.


Στη συνέχεια προσθέτουμε το μισό αλεύρι το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.


Η ζύμη πρέπει να ναι μαλακή. Την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Βάζουμε τις βρασμένες πατάτες σ ένα μπολ και τις λιώνουμε με το πιρούνι. Προσθέτουμε το γάλα το τυρί τον μαιντανό και το αλάτι.Ανακατεύουμε καλά.


Παίρνουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε 8 μέρη.Τα κάνουμε μπαλάκια.Τα βάζουμε σ ένα δίσκο τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.


Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μπαλάκι πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και το ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό μεγάλο φύλλο.


Το λαδώνουμε και βάζουμε στην άκρη του φύλλου λίγη από την γέμιση. Αρχίζουμε και τυλίγουμε το φύλλο σιγά σιγά ώστε να σχηματιστεί ένα μπαστούνι.


Το τοποθετούμε στο ταψί μας στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.

Συνεχίζουμε κατ αυτό τον τρόπο μέχρι ν ανοίξουμε όλα τα μπαλάκια σε φύλλα και να τα γεμίσουμε.
Όταν τελειώσουμε αλείφουμε τα μπαστούνια με το βούτυρο-λάδι που περίσσεψε.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Δεν έχετε ξαναφάει τέτοια πατατόπιτα!!!!!!!!!!
Νοστιμότατη!!!!!

Καλή επιτυχία

For more delicious Recipes click here

Προηγούμενο άρθροΣοκολατοψωμάκια με σχήμα “λουλουδιού”
Επόμενο άρθροΥπέροχα Donuts στο τηγάνι