Φτερούγες κοτόπουλου με μπύρα

Αυτές οι φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο, σιγομαγειρεμένες σε μπύρα, είναι μια από τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές που έχω δοκιμάσει ποτέ! Το κοτόπουλο γίνεται ζουμερό και τρυφερό, με μια πλούσια και γευστική κρούστα. Η μπύρα δίνει μια υπέροχη γεύση στο κοτόπουλο, ενώ η σάλτσα γίνεται γλυκιά και κολλώδης, τέλεια για βουτιά!

Εδώ είναι μερικά πράγματα που μου άρεσαν σε αυτή τη συνταγή:

  • Η γεύση: Η μπύρα δίνει μια μοναδική γεύση στο κοτόπουλο, κάνοντάς το πιο ζουμερό και νόστιμο.
  • Η υφή: Το κοτόπουλο γίνεται τρυφερό και μαλακό, ενώ η κρούστα είναι τραγανή και γευστική.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και απλή, με ελάχιστη προετοιμασία.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος μπύρας θέλετε, και μπορείτε επίσης να προσθέσετε μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας.

Συμβουλές:

  • Μην βγάλετε το δέρμα από τις φτερούγες, καθώς αυτό θα βοηθήσει στο να διατηρηθούν ζουμερές.
  • Βεβαιωθείτε ότι η μπύρα είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν την προσθέσετε στο ταψί.
  • Σιγομαγειρέψτε τις φτερούγες σε χαμηλή φωτιά για να βεβαιωθείτε ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  • Σερβίρετε τις φτερούγες ζεστές με την αγαπημένη σας σάλτσα.

Συνολικά, αυτή είναι μια εξαιρετική συνταγή για φτερούγες κοτόπουλο που είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει όλους!

Βαθμολογία: 5/5

Θα φτιάξω ξανά αυτή τη συνταγή: Σίγουρα!

Υλικά

φτερούγες κοτόπουλου – 1 κιλό
μαύρο πιπέρι – 1 πρέζα
πάπρικα – 1/2 κουταλιά της σούπας
ξερό σκόρδο σκονη – προαιρετικά
μπύρα – 250 ml
νερό – 100 ml
μειγμα μπαχαρικων κοτοπουλο- για γεύση
βούτυρο – μερικά κομμάτια
λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα φτερά, τα καρυκευουμε καλά πιπέρι παπρικα, μειγμα μπαχαρικών και σκόρδο και τα αφήνουμε να σταθούν για αρκετές ώρες.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο ριχνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε μπύρα και νερό και βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε κάθε φτερούγα.
Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε στη μέγιστη θερμοκρασία.
Ψήνετε τις φτερούγες κοτόπουλου με μπύρα για περίπου 45-50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό παντεσπάνι από το τετράδιο της μαμάς!
Επόμενο άρθροΓεμιστά ζυμαρικά ΑΧΙΒΑΔΩΝ με τυρί στο φούρνο