Αυτές οι φτερούγες κοτόπουλο στο φούρνο, σιγομαγειρεμένες σε μπύρα, είναι μια από τις πιο νόστιμες και εύκολες συνταγές που έχω δοκιμάσει ποτέ! Το κοτόπουλο γίνεται ζουμερό και τρυφερό, με μια πλούσια και γευστική κρούστα. Η μπύρα δίνει μια υπέροχη γεύση στο κοτόπουλο, ενώ η σάλτσα γίνεται γλυκιά και κολλώδης, τέλεια για βουτιά!
Υλικά
φτερούγες κοτόπουλου – 1 κιλό
μαύρο πιπέρι – 1 πρέζα
πάπρικα – 1/2 κουταλιά της σούπας
ξερό σκόρδο σκονη – προαιρετικά
μπύρα – 250 ml
νερό – 100 ml
μειγμα μπαχαρικων κοτοπουλο- για γεύση
βούτυρο – μερικά κομμάτια
λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τα φτερά, τα καρυκευουμε καλά πιπέρι παπρικα, μειγμα μπαχαρικών και σκόρδο και τα αφήνουμε να σταθούν για αρκετές ώρες.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο ριχνουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε μπύρα και νερό και βάζουμε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο σε κάθε φτερούγα.
Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε στη μέγιστη θερμοκρασία.
Ψήνετε τις φτερούγες κοτόπουλου με μπύρα για περίπου 45-50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
Καλή Απόλαυση