Υλικά
Εκτέλεση
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γαλατόπιτα
Υλικά:
Για την κρέμα:
250 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
80 γρ. αλεύρι
20 γρ. κορν φλαουερ
1 κ.γ. κανέλα
2 βανίλιες η υγρή βανίλια
50 γρ. Φρέσκο βούτυρο
4 αβγά
1 πρέζα αλάτι
5 φύλλα κρούστας
100 γρ.ηλιέλαιο
100 μαργαρίνη λιωμένη
100 γρ. Αμύγδαλα ασπρισμένα ψιλοκομμένα
50 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα
ζάχαρη άχνη
κανέλα
Πως θα την κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170’C βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα.
Ετοιμάζουνε την κρέμα βάζοντας το γάλα τις βανίλιες, το αλάτι, το αλεύρι με τον κορν φλαουρ τη ζάχαρη και ανσκατευουμε καλα με σύρμα. Βράζουμε μεχρι να γίνει κρέμα. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το φρέσκο βουτύρο. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα αφού κρυώσει και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθουν τα υλικά.
Απλώνουμε λιγο ηλιέλαιο σε ενα πυρέξ για τάρτες η στρογγυλό ταψάκι (30 cm) και βάζουμε το 1ο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο και μια κ.σ μαργαρίνη. Προσθέτουμε το 2ο φύλλο λαδώνουμε ξανά με λίγο ηλιέλαιο. Προσθέτουμε το 1/3 από το μείγμα με τα αμύγδαλα και ρίχνουμε 1 κ.σ μαργαρίνη.
Προσθέτουμε το 3ο φύλλο (με τον ίδιο τρόπο) λαδώνουμε και απλώνουμε το μείγμα αμυγδάλου και λίγη μαργαρίνη. Κάτοπιν το 4ο φύλλο ξανά με τον ιδιο τροπο και απλώνουμε το τελευταίο μείγμα αμυγδάλου. Πάνω από το 5ο φύλλο το οποίο λαδώνουμε ρίχνουμε την κρέμα. Ρίχνουμε λίγη ζάχαρη στην επιφάνεια της κρεμάς και λίγη μαργαρίνη. Κάνουνε κοθρο τα φύλλα που προεξέχουν, λαδώνουμε με μαργαρίνη η ηλιέλαιο και ρίχνουμε λίγη κανέλα στην επιφάνεια της κρεμας. Βάζουμε να ψηθεί για 50-55 λεπτά.
Αφήνουνε να κρυώσει καλά κόβουμε και σερβίρουμε…
Καλή επιτυχία
ΠΗΓΗ: Helena’s Greek cooking