Γαλατόπιτα χωρις φυλλο

Μόλις δοκίμασα ένα κομμάτι από αυτή τη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και πραγματικά ενθουσιάστηκα! Η υφή της είναι απίστευτα απαλή και κρεμώδης, ενώ η γεύση της γλυκιά και γεμάτη, χωρίς να είναι λιγωτική. Η κρυσταλλική ζάχαρη και η κανέλα από πάνω δίνουν την τέλεια πινελιά, προσθέτοντας μια τραγανή υφή και ένα ζεστό άρωμα.

Είναι ένα γλυκό που σίγουρα θα αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Είναι ιδανικό για κάθε περίσταση, από ένα πρωινό με την οικογένεια μέχρι ένα επιδόρπιο μετά από ένα γευστικό γεύμα.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη γαλατόπιτα, όπως ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, σταφίδες ή ξηρούς καρπούς.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τη γαλατόπιτα σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί, για να μην κολλήσει.
  • Η γαλατόπιτα μπορεί να φυλαχτεί στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες.

Καλή όρεξη!

Υλικά

2,5 lt γαλα,
570 γρ.ζαχαρη,
510 γρ. σιμιγδάλι ψιλό,
5 αυγά,
4 κ.σ. βούτυρο,
1 ξυλάκι βανίλια Μαδαγασκάρης(ή 3 βανίλιες).

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την μισή ζάχαρη και το βούτυρο και την βανίλια.
Περιμένουμ μέχρι να πάρει 2-3 βράσεις. Αποσύρουμε από την φωτιά. (Σ αυτό το σημείο μεταγγίζουμε το μίγμα σε άλλη κατσαρόλα με λεπτή σίτα ώστε να φύγουν τα μαύρα μπαλάκια από την βανίλια,κάτι που αποφεύγεται εαν χρησιμοποιήσετε σκόνη βανίλια)

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι κ ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά την άλλη μισή ζάχαρη με τα αυγά κ προσθέτουμε το μειγμα στην κατσαρόλα. Βαζουμε πάλι στην φωτιά ανακατευοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί ρίχνουμε το μείγμα κ ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδίσει.(ανάλογα τον φούρνο). Σερβίρουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Είναι ΥΠΕΡΟΧΗ!!

Η Συνταγή είναι της κας Aristi Georgousi Kiriakopoulou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σμυρνέϊκη Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Σμυρνέϊκη Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η Σμυρνέϊκη γαλατόπιτα είναι μια νόστιμη ελληνική γλυκιά συνταγή που μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς τη χρήση φύλλου.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1400 γρ Γάλα Πλήρες Πρόβειο ή Αγελαδινό
1 ξύλο κανέλας
320 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
170 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
65 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
5 Αυγά μεσαία χτυπημένα

Κανελοζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας μέσα στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά δηλαδή το γάλα το σιμιγδάλι τη ζάχαρη το βούτυρο το ξύλο κανέλας τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Σπάμε λιγάκι τα αυγά με ένα πηρούνι ώστε να είναι έτοιμα να τα ρίξουμε στην κρέμα
Οταν είναι έτοιμη πλέον η κρέμα μας κλείνουμε το μάτι συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα χτυπημένα αυγά

Οταν έχουν ενσωματωθεί τα αυγά στην κρέμα αφαιρούμε προσεκτικά το ξύλο κανέλας και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο
ταψί με διάμετρο 27 εκατοστών
Απλώνουμε ομοιόμορφα προσθέτουμε προαιρετικά κανέλλο ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
μία ώρα και είναι ετοιμη

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι με πλιγούρι
Επόμενο άρθροΚέικ γιαουρτιού 3 συστατικά! χωρίς ζάχαρη, βούτυρο, λάδι ή γάλα.