Γαρίδες με κριθαράκι

Αυτό το πιάτο είναι μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει την φρεσκάδα των γαρίδων με την απαλή υφή του κριθαριού. Η πλούσια σάλτσα, αρωματισμένη με ντομάτα, σκόρδο και μυρωδικά, αγκαλιάζει όλα τα υλικά και δημιουργεί ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Γαρίδες: Ψημένες ή σοταρισμένες, οι γαρίδες προσφέρουν ζουμερή και γλυκιά γεύση στο πιάτο.
  • Κριθαράκι: Το κριθαράκι μαγειρεύεται στην ίδια σάλτσα με τις γαρίδες, απορροφώντας όλες τις γεύσεις.
  • Σάλτσα: Η σάλτσα ντομάτας είναι πλούσια και αρωματική, με μια λεπτή γλυκύτητα από το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Μυρωδικά: Ο μαϊντανός και το κρασι προσθέτουν φρεσκάδα και άρωμα στο πιάτο.

Επιπλέον:

  • Μπορείτε να προσθέσετε άλλα υλικά στο πιάτο σας, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή μπρόκολο.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σάλτσα ντομάτας με μια λευκή σάλτσα κρασιού.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με παρμεζάνα ή φέτα.

Συμπέρασμα:

Το κριθαράκι με γαρίδες είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που είναι ιδανικό για οποιαδήποτε περίσταση. Είναι χορταστικό, γευστικό και θρεπτικό, και σίγουρα θα ικανοποιήσει όλους τους καλεσμένους σας.

Υλικά

500 γρ. μικρές γαρίδες αποφλοιωμένες
250 γρ. κριθαράκι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ντομάτες χοντροκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. άσπρο κρασί
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις γαρίδες σε νερό για 5′. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε σε μια πιατέλα και κρατάμε το ζουμί. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελάχιστα το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το σκόρδο, προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για 2′. Προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 20′ περίπου, προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελάχιστα. Σβήνουμε το φαγητό ενώ έχει ακόμα λίγο ζουμάκι, αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: kouzinomageiremata.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΔοκιμάστε τους Λαχανοντολμάδες Νηστείας θα τους Λατρέψουν
Επόμενο άρθροΣάμαλι από την Πόλη…Νηστίσιμο