Αυτό το πιάτο είναι μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει την φρεσκάδα των γαρίδων με την απαλή υφή του κριθαριού. Η πλούσια σάλτσα, αρωματισμένη με ντομάτα, σκόρδο και μυρωδικά, αγκαλιάζει όλα τα υλικά και δημιουργεί ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα.

Υλικά

500 γρ. μικρές γαρίδες αποφλοιωμένες
250 γρ. κριθαράκι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
3 ντομάτες χοντροκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. άσπρο κρασί
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις γαρίδες σε νερό για 5′. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε σε μια πιατέλα και κρατάμε το ζουμί. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελάχιστα το κρεμμύδι, τις ντομάτες και το σκόρδο, προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε για 2′. Προσθέτουμε το ζωμό από τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 20′ περίπου, προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειαστεί. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό και ανακατεύουμε ελάχιστα. Σβήνουμε το φαγητό ενώ έχει ακόμα λίγο ζουμάκι, αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: kouzinomageiremata.blogspot.com