Γαρίδες στο τηγάνι

Προετοιμασία:

Καθαρισμός: Ξεπλύνετε καλά τις γαρίδες με κρύο νερό. Αφαιρέστε το κεφάλι και το κέλυφος, αφήνοντας μόνο την ουρά αν θέλετε. Κάντε μια τομή κατά μήκος της ράχης και αφαιρέστε την μαύρη φλέβα.

Στέγνωμα: Στεγνώστε καλά τις γαρίδες με χαρτί κουζίνας. Η υγρασία θα κάνει το αλεύρι να κολλάει και θα δημιουργήσει υγρασία στο λάδι, μειώνοντας την τραγανότητα.
Πανάρισμα: Αλευρώστε ελαφρά τις γαρίδες. Μπορείτε επίσης να τις πανάρετε σε αβγό και φρυγανιά για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Τηγάνισμα:

Λάδι: Χρησιμοποιήστε ένα λάδι με υψηλό σημείο καπνού, όπως ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο. Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (περίπου 180°C).
Ποσότητα: Μην ρίχνετε πολλές γαρίδες στο λάδι ταυτόχρονα. Αυτό θα μειώσει τη θερμοκρασία του λαδιού και θα κάνει τις γαρίδες να μαλακώσουν αντί να τηγανιστούν.
Χρόνος: Τηγανίστε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μην τις τηγανίσετε για πολύ ώρα, γιατί θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν.
Στραγγισμα: Στραγγίξτε τις γαρίδες σε χαρτί κουζίνας για να απομακρύνετε το περιττό λάδι.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά στο αλεύρι για πιο πικάντικο αποτέλεσμα.

Μερικά συνοδευτικά που ταιριάζουν με τις τηγανητές γαρίδες:

Ρύζι
Νουντλς
Σπαγγέτι
Σαλάτα
Σάλτσα ταρτάρ
Σάλτσα λεμονιού.

Μην ξεχνάτε:

Να χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκες γαρίδες.
Να τηγανίζετε τις γαρίδες σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Να μην τις τηγανίζετε για πολύ ώρα.
Να τις στραγγίζετε καλά μετά το τηγάνισμα.

Ακολουθώντας αυτά τα μυστικά, θα μπορείτε να απολαμβάνετε τέλειες, τραγανές και ζουμερές τηγανητές γαρίδες κάθε φορά

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάρια
Επόμενο άρθροΝηστίσιμη μπουγάτσα με κρέμα σιμιγδαλιού