Κις Λορέν

Η πιο φημισμένη αλμυρή τάρτα είναι αναμφισβήτητα η Κις Λορέν. Φτιάξτε τη και ταξιδέψτε στον κόσμο των γεύσεων και των αρωμάτων!

Υλικά 🛒

5-6 ντομάτες
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
6-7 φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
8 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα
2 φλιτζάνια τεμαχισμένη μοτσαρέλα και επιπλέον για από πάνω
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τις ντομάτες σε φέτες, όχι πολύ λεπτές. Τοποθετήστε τις σε μια χαρτοπετσέτα και πασπαλίστε τις ελαφρά με αλάτι.
Αφήστε τις να καθίσουν για 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά, σκουπίστε απαλά τις ντομάτες για να απορροφήσουν την υπερβολική υγρασία.

Σε ένα μικρό τηγάνι τσιγαρίστε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι.
Αφαιρέστε από το τηγάνι και μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε τα χτυπημένα αυγά, το τυρί, την κρέμα γάλακτος, τα φρέσκα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε να ενωθούν.

Βουτυρώστε ένα πυρέξ 28 εκατοστών και τοποθετήστε τις ντομάτες σε μία στρώση. Καλύψτε με το μισό μείγμα τυριού, προσθέστε άλλη μια στρώση ντομάτες, μείγμα τυριού, ολοκληρώστε με λίγες μόνο ντομάτες σε φέτες και σκορπίστε επιπλέον μοτσαρέλα από πάνω.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C/350F για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι άκρες.

Καλή όρεξη! 😊
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε φρέσκα μυρωδικά, καθώς προσθέτουν υπέροχη γεύση.

Η Συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΣαραγλί
Επόμενο άρθροΜελωμένες Χριστουγενιάτικες μπουκίτσες ζύμης