Γίγαντες με Σπανάκι στο Φούρνο
Αυτό το πιάτο δεν είναι απλά ένα νηστίσιμο γεύμα, αλλά μια πανδαισία υγιεινών θρεπτικών συστατικών. Οι γίγαντες, πλούσιοι σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, συνδυάζονται άψογα με το τρυφερό σπανάκι, προσφέροντας μια πληθώρα βιταμινών και μετάλλων.
Τι κάνει αυτό το πιάτο ξεχωριστό:
- Η τέλεια ισορροπία γεύσεων: Η γήινη γεύση των γιγάντων αγκαλιάζεται από τη φρεσκάδα και την λεπτή πικράδα του σπανακιού, δημιουργώντας μια γευστική αρμονία.
- Πλούσια υφή: Η κρεμώδης υφή των γιγάντων συνδυάζεται με την ελαφριά τραγανότητα του σπανακιού, προσφέροντας μια απολαυστική εμπειρία σε κάθε μπουκιά.
- Υγιεινό και χορταστικό: Το πιάτο αυτό είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα χορταστικό και θρεπτικό γεύμα, γεμάτο φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
- Πολυχρηστικότητα: Μπορείτε να το απολαύσετε ως κύριο πιάτο, ως συνοδευτικό ή ακόμα και ως σαλάτα.
- Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι απλή και εύκολη, ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Συμβουλές για ακόμα πιο γευστικό αποτέλεσμα:
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά υψηλής ποιότητας.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο πριν προσθέσετε το σπανάκι, για να αναδείξετε τα αρώματά τους.
- Προσθέστε μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως άνηθο, μαϊντανό, ρίγανη ή πάπρικα.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως καρότο, πράσο ή πιπεριά.
- Σερβίρετε με φέτα ή φυτική φέτα, ψωμί και ένα ποτήρι κρασί.
Είτε νηστεύετε, είτε θέλετε απλά ένα υγιεινό και γευστικό γεύμα, οι Νηστίσιμοι Γίγαντες με Σπανάκι είναι η ιδανική επιλογή!
Υλικά
2-3 ματσακια σπανάκι
1 κούπα ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανός
1 κρεμμύδι
4 τριμμένη φρέσκια ντομάτα
Γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Μέθοδος
Πλύνετε το σπανάκι σας
Προσθέστε νερό σε μια κατσαρόλα προσθέστε τα φασάλια και βράζετε μέχρι να μαγειρευτούν.
Στη συνέχεια στραγγίστε τα αλλά κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό.
Προσθέστε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και αφήστε να ζεσταθεί, στη συνέχεια προσθέστε τα κομμένα κρεμμύδια σας να τα τσιγαρίσετε μεχρι να γίνουν ημιδιαφανή.
Προσθέστε το σπανάκι τον άνηθο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι και την γλυκιά πάπρικα
ανακατεύετε για 5-10 λεπτά
Αφαιρέστε τα από την φωτιά στρώστε σε ένα πυρέξ το μείγμα με τα χορτα και προσθέστε τα φασόλια αλάτι εάν χρειαστεί και τις τριμμένες ντομάτες σας και επιλέον ελαιόλαδο.
Επίσης ρίξτε 1/2 φλιτζάνι του εναπομείναντος βρασμένου νερού από τα φασόλια ανακατέψτε
ελαφρά σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε πάνω από 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή Απόλαυση 😊
Butter beans and spanaki In the oven.
Ingredients
2-3 bunches spanaki
1cup olive oil
I bunch dill
1 bunch parsley
1 onion
4 crushed fresh tomato’s or small bottle Passata
Sweet paprika
Salt
Pepper
Method
Wash your spanaki
Add water in a pot add your butter beans boil until cooked. then drain them but keep 1 cup of the water
Add olive oil into pan allow to heat then add your diced onions allow to Simmer
Add your spanaki your dill and chopped parsley salt sweet paprika pepper stir for 5-10 min
Remove from stove and layer your mixture into pan add the beans some salt if needed and your crushed tomatoes and more olive oil..1/2 cup of the remaining boiled water from the beans mix lightly cover with alfoil and cook in over on 180 degree for an 1hr
Enjoy 😊