Το Γιουβέτσι της Μαμάς

Υλικά

600 γρ μοσχάρι κομμένο σε μερίδες *
1/8 φλ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/2 καρότο
250 γρ κριθαράκι ή χυλοπίτες
3 τριμμένες ντομάτα ή ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα
1/2 κγ ζάχαρη
1 κύβο ζωμό βοδινού knorr
αλάτι
πιπέρι

*Για διπλή ποσότητα φαγητού διπλασιάστε τις ποσότητες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το μοσχάρι, που προηγουμένως κόβουμε σε μερίδες όχι πολύ μεγάλα κομμάτια σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο, και στο τέλος το σκόρδο και τα αφήνουμε να λαδωθούν. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφρά.
Σβήνουμε με το κρασί μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπάσει καλά
το κρέας.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, αφήνουμε το κρέας να βράσει πολύ καλά και μετά το μεταφέρετε σε πήλινο σκεύος.

(Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/8 φλ ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας να λαδωθεί καλά. Αυτό βοηθάει το κριθαράκι στο γιουβέτσι να κρατηθεί σπυρωτό.)

Προσθέτουμε μετα στο πηλινο το κριθάκι ή χυλοπίτες / Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.
Αν δεν έχουμε φρέσκες ντομάτες, μπορούμε να προσθέσουμε ή ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα/ 25O-3OO γρ./
Προσθέτουμε 1 κύβο ζωμό βοδινού, ρίχνουμε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό, ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό, σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να είναι στεγνό.
Όταν μαγειρεύετε χυλοπίτες, χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα νερό γιατί έχει την ικανότητα να απορροφούν περισσότερα υγρά.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚουλούρια Λεμονιού με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣπλήνα Γεμιστή…για επιλεγμένους ουρανίσκους