Γλυκές πλεξούδες
Οι Γλυκές πλεξούδες είναι σαν μπριοσάκια γάλακτος σε σχήμα πλεξούδας πασπαλισμένα με ζάχαρη . Απαλά και νόστιμα, τρώγονται ειδικά για πρωινό.
Υλικά
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 500 g
Αλεύρι γ.ο.χ 500 g
Ζάχαρη 80 g
Αλάτι 15 g
Βούτυρο 100 g
Νερό 500 ml
μαγια μπύρας 25 g
Εκτέλεση
Συνδυάστε τα αλεύρια, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Ζεσταίνετε το νερό και διαλύετε σε αυτό τη μαγιά- την προσθέτετε στο αλεύρι και προσθέτετε επίσης το λαρδί, συνθλίβοντάς το με τα χέρια σας ώστε να διαλυθεί στη ζύμη.
Αρχίστε να ζυμώνετε τα πάντα μέχρι να βγει μια μαλακή ζύμη. Αφήστε την να φουσκώσει σε ένα μπολ μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μετά από αυτό το διάστημα, γυρίστε τη ζύμη στην επιφάνεια εργασίας (δεν θα χρειαστεί να την αλευρώσετε) και χωρίστε τη σε κομμάτια περίπου 80 g το καθένα
χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ζαχαροπλαστικής. Με τα χέρια σας, δώστε στο καθένα το σχήμα ενός κορδονιού μήκους περίπου 40 cm και πάχους 1 δακτύλου.
Διπλώστε το στη μέση σχηματίζοντας ένα U. Τώρα σταυρώστε τις δύο άκρες για να αποκτήσετε μια πλεξούδα και πιέστε τις άκρες για να μην τις αφήσετε να ανοίξουν
κατά το μαγείρεμα. Τοποθετήστε τις πλεξούδες σε δύο ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος, τοποθετώντας τα κατάλληλα μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ψήστε τις πλεξούδες σε προθερμασμένο, στατικό φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180°.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με γάλα και μετά τα περνάμε σε πιατέλα με κρυσταλλική ζάχαρη.
Οι γλυκές πλεξούδες είναι έτοιμες για κατανάλωση.
Καλή Επιτυχία
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κουλουράκια σε τρεις γεύσεις
Πολύ μαλακό, απίστευτα νόστιμο, απλά λιώνει στο στόμα σας…..
Αποθηκεύστε λοιπόν και μαγειρέψτε με αγάπη…..
Συστατικά…
300 γραμμάρια λάδι
πρέζα αλάτι
150 γραμμάρια ζάχαρη
1 πακέτο ζάχαρη βανίλια
9 κουταλιές της σούπας νερό (+-)
3 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας κακάο
κουρκουμάς – 0,5 κουταλάκι του γλυκού
αλεσμένα καρύδια – 50 γραμμάρια
Εκτέλεση..
Λάδι, αλάτι, ζάχαρη, ζάχαρη βανίλια, νερό, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και τη σόδα, σβησμένα με το ξύδι, ζυμώνουμε μια σφιχτή ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη.
Στο πρώτο μέρος, προσθέστε κακάο, ζυμώστε καλά.
Στο δεύτερο μέρος προσθέτουμε κουρκουμά, τον ζυμώνουμε επίσης καλά και στο τρίτο προσθέτουμε αλεσμένα καρύδια, ζυμώνουμε επίσης καλά.
Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια εγώ είχα ένα ειδικό εργαλείο μου εβαλα τις ζυμες μεσα μια μια και μου τα άλεσε και με ενα στομιο μου τα εβγαλε ετσι.
Εσείς μπορείτε να κάνετε τα κλασικο κουλουράκια πλεξούδες κυκλους κλπ
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Να το απολαύσετε και να πετύχετε 💓
Νόστιμα Πολύ😋