Γλυκιά Σοκολατένια Πίτσα 

Φτιαγμένη με μια τραγανή ζύμη πίτσας, πλούσια σοκολάτα και μια ποικιλία από λαχταριστά toppings, η Γλυκιά Σοκολατένια Πίτσα είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει κάθε γλυκιά σας επιθυμία.

Είτε την απολαύσετε ζεστή ή κρύα, η Γλυκιά Σοκολατένια Πίτσα είναι ένα εύκολο και διασκεδαστικό επιδόρπιο που μπορεί να φτιαχτεί σε λίγα μόλις λεπτά.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Ζυμάρι της Πίτσας
500 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
65 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
3 γρ Αλάτι
50 γρ Ελαιόλαδο
40 γρ Νωπή μαγιά
250 γρ Χλιαρό νερό

Για την Γέμιση
300 γρ Πραλίνα Φουντουκιού BakeiT• Σπιτική Πραλίνα Φουντουκιού σε 1 Βάζο…
70 γρ Κομμάτια Λευκής Σοκολάτας
70 γρ Σοκολάτα με Γεύση Φράουλας
Μπισκοτάκια OREO
Τρουφα
Μαρσμελοου
Λίγο Τριμμένο Μπισκότο
50 γρ Μαρμελάδα ροδάκινο ή Μπανάνα

Εκτέλεση

Αρχικά θα φτιάξουμε το ζυμάρι για την πίτσα που είναι εύκολο και πάντα πετυχημένο ρίχνοντας σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό το ελαιόλαδο και την νωπθ μαγια και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί μαγιά

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας
Οταν είναι έτοιμη η ζύμη μας σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα την αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 30 με 45 λεπτά
Ετοιμη η ζύμη μας έχει φουσκώσει την ζυμώνουμε ελαφρώς ώστε να φύγει ο αέρας και στη συνέχεια την απλώνουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας έχοντας τοποθετήσει λίγο ελαιόλαδο και σιμιγδάλι

Απλώνουμε με τα χέρια μας πάρα πολύ εύκολα σε λεπτό ζυμάρι εγώ την έφτιαξα σε στρογγυλή μορφή εσείς μπορείτε να τη φτιάξετε όπως επιθυμείτε

Από εδώ και πέρα ο καθένας μπορεί να βάλει τη φαντασία του και να προσθέσει ότι υλικά επιθυμεί εγώ θα σας δείξω τον τρόπο με τον οποίο την έφτιαξα ξεκινώντας από τη μαρμελάδα ροδάκινο όποτε την τοποθέτηση θα περιμετρικά της ζύμης και την εκλεισα
σε στεφάνι

Στην συνέχεια ψήνω ελαφρώς την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 5 με 7 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα
Επειτα βγάζω την πίτσα από το φούρνο προσθέτω μία γενναιόδωρη ποσότητα από την πραλινα φουντουκιού ή οτιδήποτε επιλέξετε και απλώνω ομοιομορφα
Στη συνέχεια προσθέτω κομματάκια λευκή σοκολάτας σοκολάτα με γεύση φράουλα μπισκοτάκια ορεο πολύχρωμα κουφετάκια marshmallows και ελάχιστο τριμμένο μπισκότο
Μία άλλη εναλλακτική επιλογή είναι να βάλετε την πραλίνα και τη σοκολάτες να ψήσετε την πίτσα και μόλις βγει από το φούρνο να τη διακοσμήσετε με φρέσκα φρούτα όπως φράουλες και μπανάνα
Ετοιμη η πίτσα μας την ξαναβάζουμε στο φούρνο και την ψήνουμε για 5 με 7 λεπτά
Ετοιμη ψημένη αυτή η εκπληκτική σοκολατένια πίτσα την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και πάμε να την κόψουμε

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με μπισκότα
Επόμενο άρθροΠιπερόπιτα…Μια νοστιμότατη συνταγή