Η Συνταγή είναι από τον φίλο και Pastry Chef Στράτο Πέτρου του Bake It
Αυτά τα κουλουράκια κρασιού δεν είναι απλά νηστίσιμα, είναι μια πανδαισία γεύσεων και υφών! Η ζύμη, αφράτη , αγκαλιάζει αρώματα από το κρασί, και το πορτοκάλι , δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Η τραγανή κρούστα έρχεται να δώσει την τέλεια ισορροπία, ενώ η προσθήκη σουσαμιού ή καρυδιών (προαιρετικά) απογειώνει την απόλαυση.
Υλικά
300 γρ ηλιέλαιο
50 γρ χυμό Πορτοκάλι
200 γρ ζάχαρη άχνη
150 γρ σουσάμι
250 γρ κρασί λευκό αρετσίνωτο
2 βανίλιες
3 γρ αλάτι ψιλό
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ καλαμποκάλευρο
30 γρ μπεικιν παουντερ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά μας όπως το λάδι το κρασί το χυμό πορτοκαλιού την ζάχαρη άχνη, το σουσάμι, το αλάτι και τις Βανίλιες.
Ανακατεύουμε με ένα συρμα χειρός για 2 με 32 λεπτά έτσι ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά μας.
Σε μια μπασίνα προσθέτουμε ξηρά συστατικά όπως το αλεύρι , το καλαμποκάλευρο και το
μπεικιν παόυντερ και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Κοσκινίζουμε τα ξηρά συστατικά μέσα στα υγρά σταδιακά σε 2 με δόσεις.
Ζυμώνουμε με το χέρι όλα μαζί για να έχουμε μαλακια λεία και ελυπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Παιρνουμε κομμάτια ζύμης και δινουμε στα κουλουράκια το το σχήμα που μας αρεσει ή και αναμεικτα σχήματα.
Σε ένα ταψί φούρνου στρώνουμε με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα κουλουράκια μας σε απόσταση περίπου 2 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αέρα για 20 με 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Πραγματικά θα τα απολαύσετε