Το σιροπιαστό γλυκό μελαχρινή ήταν τόσο ζουμερό και γευστικό, με τέλεια ισορροπία γλυκιάς και δροσερής γεύσης. Η υφή του ήταν αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα, και η εμφάνιση του ήταν άψογη. Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω!
Υλικά:
- 6 αυγά
- 8 κ.σ. ζάχαρη
- 8 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
- 8 κ.σ. τριμμένο καρύδι (όχι πολύ)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 κ.γ. μπέικιν
Για το σιρόπι:
- 2 φλ. ζάχαρη
- 3 φλ. νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
- Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, χτυπώντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν.
- Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα πυρέξ ή ταψάκι 20×30 εκ.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε στους 180°C για 40-50 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
- Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 12 λεπτά.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με ζεστό (όχι καυτό) σιρόπι, κουταλιά κουταλιά.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά 1/2 φλ. σταφίδες ή 1/2 φλ. ξύσμα πορτοκαλιού.
- Αν θέλετε πιο σκούρα Μελαχρινή Αφρό, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. κακάο.
- Φροντίστε το σιρόπι να μην είναι πολύ καυτό όταν σιροπιάζετε το γλυκό, γιατί μπορεί να το μουλιάσει.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι της κας Katerina Sergi