Μελαχρινή Αφρός

Το σιροπιαστό γλυκό μελαχρινή  ήταν τόσο ζουμερό και γευστικό, με τέλεια ισορροπία γλυκιάς και δροσερής γεύσης. Η υφή του ήταν αφράτη και τραγανή ταυτόχρονα, και η εμφάνιση του ήταν άψογη. Σίγουρα θα την ξαναφτιάξω!

Υλικά:

  • 6 αυγά
  • 8 κ.σ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 8 κ.σ. τριμμένο καρύδι (όχι πολύ)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. μπέικιν

Για το σιρόπι:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 3 φλ. νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, χτυπώντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια.
  5. Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα πυρέξ ή ταψάκι 20×30 εκ.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε στους 180°C για 40-50 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου.
  7. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
  8. Για το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη φλούδα λεμονιού για 12 λεπτά.
  9. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με ζεστό (όχι καυτό) σιρόπι, κουταλιά κουταλιά.

γλυκό μελαχρινή

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά 1/2 φλ. σταφίδες ή 1/2 φλ. ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Αν θέλετε πιο σκούρα Μελαχρινή Αφρό, μπορείτε να προσθέσετε 1 κ.γ. κακάο.
  • Φροντίστε το σιρόπι να μην είναι πολύ καυτό όταν σιροπιάζετε το γλυκό, γιατί μπορεί να το μουλιάσει.

Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι της κας Katerina Sergi

Προηγούμενο άρθροΟγκρατέν Λαχανικών για Όλη την Οικογένεια
Επόμενο άρθροΜαλακά και νόστιμα ψωμάκια με βούτυρο. Αφράτα ψωμάκια!