Σοκολατοκέικ με κρέμα βουτύρου και ζαχαρούxο γάλα

Αυτό το σοκολατοκέικ είναι ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει ποτέ! Η πλούσια σοκολατένια γεύση του κέικ συνδυάζεται τέλεια με την βουτυρένια κρέμα και την γλυκιά πινελιά από το ζαχαρούχο γάλα. Είναι ένα ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση, από γενέθλια μέχρι γιορτές ή απλά για να απολαύσετε μια λιχουδιά με τους αγαπημένους σας.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 350 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 κουταλιές της σούπας (60 g) κακάο
  • 10 g μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι (ή χυμός λεμονιού)
  • 1 βανιλίνη
  • 2 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 100 ml λάδι
  • 200 ml βραστό νερό

Για την κρέμα:

  • 150 γρ. βούτυρο
  • 230 ml συμπυκνωμένο γάλα

Για το γλάσο:

Εκτέλεση:

  1. Παντεσπάνι: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα ξηρά υλικά: το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη και λίγο αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το βραστό νερό και χτυπάμε ξανά.
  3. Σιγά σιγά, προσθέτουμε το ξηρό μείγμα στο υγρό, σβήνουμε τη σόδα με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε το μείγμα στη ζύμη.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί (25×35 εκ.) στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ψήνουμε στους 180°C για 40-50 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το κέικ.
  6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς και μετά το κόβουμε σε δύο μέρη.
  7. Κρέμα: Χτυπάμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με το συμπυκνωμένο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  8. Αλείφουμε το ένα κομμάτι του κέικ με την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι.
  9. Γλάσο: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρι μαζί με το γάλα ή την κρέμα γάλακτος.
  10. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο 
  11. Διακοσμούμε το γλυκό κατά βούληση (π.χ. με τρούφα σοκολάτας, καρύδια, φρούτα).
  12. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς (καρύδια, φιστίκια) ή σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα του παντεσπανιού.
  • Για πιο πλούσια γεύση στην κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε 1 κουταλιά της σούπας λικέρ κακάο.
  • Μπορείτε να διακοσμήσετε το γλυκό με φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή βατόμουρα.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μαγικό κέικ με κρέμα

Μαγικό κέικ κρέμας

Απίστευτα νόστιμο κέικ με γέμιση κρέμας! Χωρίς αμφιβολία, αυτό το εύκολο κέικ θα μπει στη στήλη των αγαπημένων κέικ! Η συνταγή είναι ιταλική, από μια ρωσική ιστοσελίδα.

Υλικά:

αυγά 6 τεμ.
ζάχαρη 180 g
αλεύρι 450 g
φρέσκο ​​γάλα 175 ml
φυτικό λάδι 150 ml
Μπεικιν παουντερ 1 συσκευασία.
τριμμένη φλούδα λεμονιού

για την κρέμα:
ζάχαρη 120 g
κορν φλαουρ 70 g
αυγό 1 τεμ.
φρέσκο ​​γάλα 600 ml
βανίλια
και
ζάχαρη άχνη για Πασπάλισμα

Παρασκευή:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Το αλεύρι κοσκινίζεται μαζί με το μπεικιν και προστίθεται κουτάλι με κουτάλι, μαζί με φρέσκο ​​γάλα και φυτικό λάδι. Χρησιμοποιείται μίξερ. Τέλος τρίψτε το ξύσμα λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα του κέικ.
Η κρέμα παρασκευάζεται ρίχνοντας ζάχαρη, κορν φλαουρ, αυγό, γάλα, βανίλια μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά να πήξει σε μέτρια φωτιά. Η κρέμα αφήνεται να κρυώσει και μετά την βάζουμε σε μια τσαντα ζαχαροπλαστικής.
Αν δεν έχετε ρίξτε την σε μια καθαρή πλαστική σακούλα, κόβοντας ελαφρώς το άκρο.
Το μείγμα κέικ αδειασετε σε ένα ταψακι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και το ισιωνουμε με μια μαριζ.
Με τη βοήθεια μια τσαντας ζαχαροπλαστικής, σχηματιζουμε ορθογώνια με την κρέμα στην άψητη ζύμη κέικ, στην οποία στη συνέχεια θα κοπεί το κέικ όταν ψηθεί.

Το κέικ ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο με ανεμιστήρα, στους 180 βαθμούς,


για 20 λεπτά, στη συνέχεια μειώνεται στους 160 βαθμούς και ψήνεται για άλλα 10-15 λεπτά. Μετά το ψήσιμο,


βγάλτε το κέικ από το φούρνο, αφήστε το να ξεκουραστεί και μετά από 5-10 λεπτά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Καλη απολαυση!

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο Γαύρου στο Ξίδι: Μεζές, Συνοδευτικό και Πεντανόστιμη Απόλαυση!
Επόμενο άρθροΧοιρινό κεμπαπ με σάλτσα μπαρμπεκιου και λαχανικά.