Διαφήμιση

Γλυκό ψυγείου με 2 κρέμες

Υλικά:

Διαφήμιση

Για το παντεσπάνι:

6 αυγά
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
1 βανιλίνη
3 κ.σ. κακάο (για το σοκολατένιο παντεσπάνι)

Για την ροζ κρέμα:

250 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμ. δωμ.)
150 γραμ. άχνη ζάχαρη
80 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
λίγες σταγόνες χρώμα ζαχ/κής κόκκινο

Για την λευκή κρέμα:

250 γρ. τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 βανιλίνη

Για το ζελέ:

1 φακελάκι ζελέ φράουλα
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
Επιπλέον:

Σιρόπι για το πότισμα

Εκτέλεση:

Διαφήμιση

Παντεσπάνι:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο με τη βανιλίνη, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.
Στο ένα μέρος προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε δύο φόρμες για κέικ.
Ρίχνουμε τα μείγματα στις φόρμες και ψήνουμε στους 180°C για 30-35 λεπτά.
Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν καλά.

Διαφήμιση


για την Ροζ κρέμα:

Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και το αφρατεύουμε με μίξερ χειρός για λίγο.
Ρίχνουμε την άχνη λίγη λίγη, χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα,
Τέλος, προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και το κόκκινο χρώμα ζαχ/κής και χτυπάμε ελαφρά να αφρατέψει.

για την λευκη κρέμα:

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και τη βανιλίνη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Συναρμολόγηση:

Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι κακαο σε μια πιατέλα.
Το σιροπιάζουμε με ένα πινέλο.
Απλώνουμε την κρέμα φράουλα πάνω στο παντεσπάνι.
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι βανιλια πάνω από την κρέμα φράουλα και το σιροπιάζουμε.
Απλώνουμε την κρέμα τυρί κρέμα πάνω στο παντεσπάνι.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.

Ζελέ:

Διαλύουμε το ζελέ στο ζεστό νερό.
Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει λίγο και να πήξει ελαφρώς.
Ρίχνουμε το ζελέ πάνω από την τούρτα και το ξαναβαζουμε στο ψυγειο για 3-4 ωρες

Καλή απόλαυση

Διαφήμιση


Διαφήμιση