Παραδοσιακό Γλυκό της Σύμης

η συνταγη ειναι της ποπη τσαβαρη

Yλικα:

1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
250 γρ. ρυζι γλασε (το βραζουμε να γινει λαπας)
1 φλ. τσαγιου ουζο
1 φλ. τσαγιου σπορελαιο
40 γρ. μαγια φρεσκια
1 κ.γ. αλατι
μισο λιτρο χλιαρο νερο (περιπου)
2 λιτρα σπορελαιο για το τηγανι

για το πασπαλισμα:
250 γρ. ζαχαρη αχνη
250 γρ. ζαχαρη κρυσταλλικη
2-3 κ.ς. κανελλα

Eκτελεση

1. Βαζουμε τη μαγια ς’ ενα μπολ μ’ ενα φλυτζανι χλιαρο νερο να διαλυθει και προσθετουμε ενα φλυτζανι αλευρι, ωστε να γινει ενας πηχτος χυλος.
το αφηνουμε μιση ωρα να φουσκωσει.
2. Μετα προσθετουμε ολα τα υλικα και το νερο λιγο-λιγο, ωσπου να γινει μια
ζυμη οπως στους λουκουμαδες.
τη ζυμη την κοπαναμε πανω κατω με την παλαμη μας.
αφηνουμε 1 ωρα να φουσκωσει.
3. Στην επιφανεια της ζυμης θα σχηματιστουν μικρες φουσκαλιτσες. οταν οι
φουσκαλιτσες αρχιζουν να σκανε, η ζυμη ειναι ετοιμη για τηγανισμα.
4. Βαζουμε το λαδι σε μια κατσαρολα να ζεσταθει καλα και μ’ ενα κουταλι που
βουταμε παντα σε νερο, παιρνουμε κουταλιες απ’ τη ζυμη
και τηγανιζουμε, μεχρι να ροδισουν καλα.
5. Με μια τρυπητη κουταλα βγαζουμε τ’ ακουμια και τα τοποθετουμε ς’ ενα
σουρωτηρι να στραγγισουν απ’ το λαδι.
6. Σ’ ενα μπωλ βαζουμε τα δυο ειδη ζαχαρης και την κανελλα και βουταμε μεσα τ’ ακουμια να τυλιχθουν καλα με τη ζαχαρη.

Kαλη επιτυχια σε οσους τα φτιαξουν!!!

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΠΟΙΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΚ ΛΑΜΙΓΚΤΟΝ(Lamingtons) από την ΤΖΕΝΗ ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΟΥ!!!
Επόμενο άρθροΡολακια με κοτοπουλο και τυρια!!!!