Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το μείγμα Νερού
Μπόλικο Νερό
Χυμο απο ένα Λεμόνι και Λεμονοκουπες
1 κουτ γλυκού Ξινό

650 γρ Μήλα Φιρίκια καθαρισμένα
800 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
450 γρ Νερό
100 γρ Αμύγδαλα Λευκά
35 περίπου Γαρύφαλλα
1 Σταγόνα κόκκινο χρώμα Ζαχαροπλαστικής (Προαιρετικά)
1 κουτ σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεκινάμε αρχικά αυτή την πανεύκολη συνταγή έχοντας αρχικά πλύνει πολύ καλά τα μήλα και με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τον πυρήνα και τα κουκούτσια από το εσωτερικό του μήλου

Αφού έχουμε αφαιρέσει τον πυρήνα από το εσωτερικό των μήλων στη συνέχεια με τη βοήθεια του piller ξεφλουδίζουμε τα μήλα
Καθώς καθαρίζουμε τα μήλα τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ όπου έχουμε βάλει αρκετή ποσότητα νερού εχουμε στυψη ένα λεμόνι τοποθετούμε και τις λεμονόκοπες μέσα και διαλύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ξινό
Ετσι όπως είναι τα μήλα τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω για βάρος ώστε να είναι καλυμενα από το νερό και τα αφήνουμε έτσι για περίπου 1 ώρα

Μετά τη μία ώρα παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά
Οσα λιώνει η ζάχαρη παίρνουμε τα μήλα γεμίζουμε το εσωτερικό τους με λευκό αμύγδαλο και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο. Τοποθετούμε τα μήλα μέσα στην κατσαρόλα και λογικά μέχρι να τελειώσετε όλη τη διαδικασία τότε θα ξεκινήσει να βράζει το σιρόπι

Βράζουμε τα μήλα για 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά και στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι όλο το βράδυ
Την επόμενη μέρα βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση μέχρι να δέσει το γλυκό μας

Εγώ προσθέτω μία σταγόνα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής έτσι για την εμφάνιση πραγματικά αυτό είναι εντελώς προαιρετικό
Κατά τη διάρκεια που βράζει το γλυκό μας δεν ανακατεύουμε παρά μόνο ταρακουνάμαι λίγο κατσαρόλα στο να πάει παντού το σιρόπι
Εμένα το γλυκό έδεσσα στα 15 λεπτά απ τη στιγμή του βρασμού αυτό βέβαια εξαρτάται και από την ένταση της εστίας. Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά προσθέτουμε ένα κουταλάκι της σούπας χυμο λεμόνι ώστε να μη ζαχαρώσει το γλυκό μας και είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τα βάζα μας γεμίζουμε καθαρά και αποστειρωμένα βάζα ώστε να κρατήσουμε το γλυκό για πολύ καιρό το αφήνουμε να κρυώσει και είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε