Η γευστική απόλαυση σας περιμένει με αυτό το γλυκόξινο χοιρινό που σερβίρεται με διάφορες πιπεριές και ρύζι! Το τρυφερό χοιρινό θα ταιριάζει απόλυτα με την πικάντικη και γλυκιά σάλτσα πιπεριών και το αρωματικό ρύζι θα συμπληρώσει τέλεια το πιάτο.
Προετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και αποτελεί την ιδανική επιλογή για οικογενειακά δείπνα ή φιλικά τραπέζια.
Υλικά!
1 κιλό κρέας Χοιρινό σε κομματάκια
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκ.
1 σκελ σκόρδο
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ .μέλι
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι πιπέρι ρόζ ,πιπέρι μαύρο!
Εκτέλεση
Σ ανοιχτό σκεύος αντικολλητικό( ταβά η βαθύ τηγάνι)
Ροδίζουμε σε ελαιόλαδο το χοιρινό!
Κατόπιν ίχνουμε το ξερό κρεμμύδι να ξανθήνει, το σκόρδο και αμέσως μετά ρίχνουμε τις πιπεριές τις κάνουνε ένα γύρισμα !
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ,και σβήνουμε με το κρασί !
Προσθέτουμε το λεμόνι τη μουστάρδα , το μέλι !
Προσθέτουμε και
ζεστό νεράκι να σιγοβράσει το φαγητό μας , να μείνει με τη σαλτσούλα του !
Συνοδεύουμε με ρυζάκι ,πατάτες τηγανητές,ότι άλλο επιθυμούμε!
Το μυστικό της επιτυχίας είναι το σκεύος ,πρέπει να ναι αντικολλητικό και πλατύ !
Και το μεγαλύτερο ..η αγάπη το μεράκι !❤️
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση! 🙂👌❤️
H συνταγή είναι της κας Βάνα Ντελή
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Χοιρινό με λαχανικά σε πήλινη κατσαρόλα 🍽
Υλικά
Περίπου 700-750 γραμμάρια χοιρινό για το μαγείρεμα, κομμένο σε κομμάτια
6,7 μεγάλες πατάτες
2 καρότα
3 χούφτες αρακά
4 μεγάλα κρεμμύδια ή 6,7 μικρά
1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά
1 κεφάλι σκόρδο
1 βάζο ντομάτες για μαγείρεμα
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πάπρικα, αλμυρή, δυοσμο
Μερικές κουταλιές της σούπας λάδι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την προετοιμασία του κρέατος: το πλένουμε και το βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αφαιρώντας τον αφρό που προκύπτει με μια κουτάλα σε τακτική βάση. Μόλις ψηθεί, αποθηκεύουμε τον ζωμό.
Σε πήλινη κατσαρόλα με διάμετρο περίπου 30 εκ. βάζουμε: πατάτες κομμένες σε κύβους, καρότα, πιπεριές.
Προσθέστε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου, καθώς και τις κεφαλές του κρεμμυδιού / αν είναι μικρές τις βάζετε ολόκληρες. Προσθέτουμε το βάζο με τις ντομάτες, το μαϊντανό, τα υπόλοιπα μπαχαρικά και το λάδι και αφού τα βάλουμε ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Τέλος προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον στραγγισμένο ζωμό στην άκρη της κατσαρόλας.
Ψήνουμε στους 180’C για 2μιση ώρες περίπου με 3. Σημασία έχει ο φούρνος να μην είναι προθερμασμένος!
Καλή όρεξη!