Σιροπιαστές φλογέρες με Ινδική Καρύδα.

Αρωματικές, τραγανές και γεμάτες με την γλυκιά γεύση της καρύδας, οι νηστίσιμες φλογέρες σιροπιαστές αποτελούν ένα ακαταμάχητο γλυκό που θα σας ενθουσιάσει!

Πλεονεκτήματα:

  • Νηστίσιμες: Ιδανικές για όσους ακολουθούν νηστεία ή vegan διατροφή.
  • Αρωματικές: Η καρύδα προσδίδει ένα μοναδικό άρωμα που θα σας ταξιδέψει σε εξωτικούς προορισμούς.
  • Τραγανές: Το φύλλο κρούστας ψήνεται μέχρι να χρυσίσει, δημιουργώντας μια ακαταμάχητη υφή.
  • Σιροπιαστές: Το σιρόπι χαρίζει μια γλυκιά και ζουμερή γεύση που ισορροπεί τέλεια με την καρύδα.
  • Εύκολες στην παρασκευή: Ακόμα και οι αρχάριοι στην κουζίνα μπορούν να φτιάξουν αυτό το γλυκό με ευκολία.

Προσθέστε μια πινελιά δημιουργικότητας:

  • Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού στο σιρόπι για μια πιο δροσερή γεύση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τις φλογέρες με κανέλα ή σπασμένα καρύδια.
  • Σερβίρετε τις φλογέρες με μια δόση παγωτό βανίλια ή καϊμάκι για μια ακόμα πιο απολαυστική εμπειρία.

Συνοψίζοντας:

  • Νόστιμες: Η γεύση και η υφή τους θα σας γοητεύσουν.
  • Ελαφριές: Ιδανικές για όσους θέλουν ένα γλυκό χωρίς τύψεις.
  • Εορταστικές: Τέλεια επιλογή για τραπέζια και γιορτές.

Δοκιμάστε τις νηστίσιμες σιροπιαστές φλογέρες με Ινδική Καρύδα και αφεθείτε στην απόλαυση!

Υλικά

1 κιλό φύλλο Κρούστας,
1 κιλό ζάχαρη,
3 σακουλάκια καρύδα των 150 γραμμαρίων
1 βιτάμ ολόκληρο 250 γρμ (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε βούτυρο,)
1 ποτήρι λάδι για τα φύλλα
και 4 βανίλιες.

Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 βανίλιες

Υλικά

Απο το κιλό τη ζάχαρη κρατάμε 3 ποτήρια για το σιρόπι την υπόλοιπη την ανακατεύουμε με την καρύδα και 2 βανίλιες,
λιώνουμε το βιτάμ το ρίχνουμε στην καρύδα και ανακατεύουμε καλά μουσκέψει όλη.
Παίρνουμε 2 φύλλα λαδώνουμε και απο τη στενή μεριά του φύλλου βάζουμε μερικές κουταλιές καρύδα και τυλίγουμε σε ρολό,
όταν τελειώσουν όλες χαράζουμε όχι μέχρι κάτω ρίχνουμε λίγο λαδάκι ραντίζουμε με λίγο νερακι και ψήνουμε στους 170-180 βαθ.
περίπου 45 λεπτά.

Για το σιρόπι

Βράζουμε 4-5 λεπτά
Ρίχνουμε λίγο λεμόνι και μόλις βγεί το γλυκο Ρίχνουμε το σιρόπι
Οποια το φτιάξει

Καλή Επιτυχία!

 νηστίσιμες φλογέρες σιροπιαστές

H συνταγή είναι της κας Μαρία Καραγεώργου

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο 🥘
Επόμενο άρθροΠένες με κοτόπουλο και κρέμα γραβιέρας