Γλώσσα μικρού μοσχαριού με σκόρδο!

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω γλώσσα μικρού μοσχαριού με σκόρδο και ενθουσιάστηκα! Η γλώσσα ήταν μαλακή και τρυφερή, με πλούσια γεύση που γινόταν ακόμα πιο νόστιμη με το άρωμα και την πιπεριά του σκόρδου. Το πιάτο ήταν χορταστικό και παράλληλα ελαφρύ, ιδανικό για όσους αναζητούν μια υγιεινή και γευστική επιλογή.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Γεύση: Η γλώσσα είχε μια λεπτή, γήινη γεύση που ταιριαζε τέλεια με το σκόρδο. Το σκόρδο ήταν σοταρισμένο μέχρι να γίνει χρυσαφένιο και πρόσθετε μια γλυκιά, καραμελωμένη γεύση στο πιάτο.
  • Υφή: Η γλώσσα ήταν μαγειρεμένη μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να χάσει τη δομή της. Ήταν εύκολο να κοπεί και να μασηθεί, ενώ η σάλτσα ήταν πηχτή και κρεμώδης.
  • Εμφάνιση: Το πιάτο ήταν ορεκτικό και καλοπαρουσιασμένο. Η γλώσσα ήταν κομμένη σε φέτες και σερβιριζόταν πάνω σε μια στρώση από σάλτσα σκόρδου.

Συνολικά:

Η γλώσσα μικρού μοσχαριού με σκόρδο είναι ένα πιάτο που θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα. Είναι νόστιμο, υγιεινό και χορταστικό. Σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της γλώσσας και του σκόρδου!

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στο πιάτο, όπως μανιτάρια, κρεμμύδια ή πιπεριές.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τη γλώσσα με ρύζι, πατάτες ή πουρέ.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε το πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο.

Σας εύχομαι καλή όρεξη!

Υλικά

Γλώσσα μοσχαριού 700 γρ.
μπαχάρι,
δάφνη,
μαύρο πιπέρι,
αλάτι.
50 γρ. βούτυρο,
1 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Εβρασα δύο κομμάτια, σε χύτρα ταχύτητας, για 1 ώρα, με μπαχάρι, δάφνη, μαύρο πιπέρι, αλάτι.
Ξεφλούδισα τις γλώσσες όσο ήταν ζεστές. Την καθε μια την έκοψα σε φέτες
Ζέστανα σε ένα τηγάνι 50 γρ. βούτυρο, και βάζω 1 κ.γ. ψιλοκομένο το σκόρδο και ζεσταίνουμε ελαφρώς τις φέτες της γλώσσας.
Σερβίρω με ένα ποτήρι σπιτικό κόκκινο κρασί! Στην υγειά σας!

H συνταγή είναι του Христо Христов

Προηγούμενο άρθροΚέικ με καρότο και καρύδια
Επόμενο άρθροΑρωματικά κουλουράκια με μέλι: Μια εύκολη συνταγή