Χοιρινές Μπριζόλες σε σάλτσα με κρασί και μέλι

Ένας πολύ νόστιμος τρόπος που σας προτείνουμε, είναι να τις μαγειρέψετε με κρασί, μέλι και μπαλσάμικο. Μπορείτε να τις συνοδέψετε με πουρέ πατάτας. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!

Συστατικά:

– 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, 600-700γρ 
– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 1 κεφαλι κρεμμύδι
– 3-4 μανιτάρια
– 60ml ελαιόλαδο (1/4 φλιτζανιού)
– 180ml λευκό κρασί (3/4 φλιτζάνι)
– 60ml ξύδι μπαλσάμικο (1/4 φλιτζανιού)
– 2 κ.γλ μέλι
– 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
– 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 2 κ.σ. ξερή)
– 1 πρέζα θυμάρι

Προετοιμασία:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπριζόλες, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές
και στην συνέχεια τις βγαζετε σε ένα πιατο.
Ρίχνουμε στο ιδιο λάδι και μαλακώνουμε τα κρεμμυδια τα μανιτάρια το σκόρδο.
Επιστρεφουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και ρίχνουμε το κρασί και το μπαλσάμικο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτουμε το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και
ανακατεύουμε καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες μας ανά χρονικά διαστήματα. Μαγειρεύουμε για ακόμα 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα μας.

Για το σερβίρισμα
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε την μπριζόλα και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.
Γαρνίρουμε με τη σάλτσα που έχουμε μέσα στο τηγάνι.

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά τσουρεκάκια τύπου μάφιν!
Επόμενο άρθροΦιλέτο λαβράκι με πατάτες και φιστίκι Αιγίνης