Γρήγορες αλμυρές συνταγές χωρίς αυγά και χωρίς ψωμί

  1. Μακαρονάδα με τυρί:
  • Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε μια κατσαρόλα, λιώστε βούτυρο και προσθέστε αλεύρι.
  • Ανακατέψτε καλά και σιγά σιγά προσθέστε γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει η κρέμα.
  • Προσθέστε τυρί cheddar, αλάτι και πιπέρι.
  • Στραγγίξτε τα μακαρόνια και προσθέστε τα στην κατσαρόλα με την κρέμα τυριού.
  • Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

2. Σπιτικά πατατάκια στο φούρνο:

  • Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες.
  • Βάλτε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ρίξτε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

3. Τηγανίτες αλμυρές με κολοκυθάκι:

  • Τρίψτε το κολοκυθάκι και στίψτε το καλά.
  • Ανακατέψτε το με αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο.
  • Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίξτε κουταλιές από το μείγμα.
  • Τηγανίστε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

4. Κριτσίνια με τυρί και σουσάμι:

  • Ανακατέψτε αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο τυρί και σουσάμι.
  • Προσθέστε σιγά σιγά νερό μέχρι να φτιάξετε μια μαλακή ζύμη.
  • Φτιάξτε μπαστουνάκια από τη ζύμη και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

5. Ρεβιθοκεφτέδες:

  • Λιώστε ρεβίθια βρασμένα ή από κονσέρβα.
  • Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
  • Φτιάξτε κεφτεδάκια από το μείγμα και τηγανίστε τα σε ελαιόλαδο.

6. Ρολάκια από αγγούρι:

  • Κόψτε αγγούρια σε λεπτές λωρίδες.
  • Απλώστε τυρί κρέμα στις λωρίδες αγγουριού.
  • Προσθέστε toppings της επιλογής σας (π.χ. καπνιστό σολομό, καρότο, πιπεριά).
  • Τυλίξτε τα αγγούρια σε ρολάκια.

7. Ντολμαδάκια:

  • Γεμίστε αμπελόφυλλα με ρύζι, άνηθο, κρεμμύδι, ντομάτα, ελαιόλαδο και αλάτι.
  • Τυλίξτε τα αμπελόφυλλα σε σφιχτά ρολάκια.
  • Βράστε τα ντολμαδάκια σε ζωμό λαχανικών για 30-40 λεπτά.

8. Τηγανιτά ρεβίθια:

  • (για ένα βαθύ πιάτο)
    2 κούπες ρεβίθια βρασμένα
    λάδι για τηγάνισμα
    αλάτι ακατέργαστο
    καπνιστή πάπρικα
    Αφού βράσουμε τα ρεβίθια (λίγο αλντέντε) τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο. Βάζουμε λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και έπειτα ρίχνουμε τα ρεβίθια. Τα τηγανίζουμε σε 2 ή 3 δόσεις, ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας.
    Τηγανίζουμε σε ψιλο-δυνατή φωτιά για 2′ το πολύ 3′, μέχρι δηλαδή να μυρίσουν λίγο σαν ποπ κορν

Επιπλέον ιδέες:

  • Φτιάξτε μια σαλάτα με ψητά λαχανικά και τυρί.
  • Βάλτε τυρί, ντομάτα και αγγούρι σε φρυγανιές.
  • Φτιάξτε ντιπ με γιαούρτι, αγγούρι και άνηθο και βουτήξτε στικς λαχανικών.
  • Φτιάξτε guacamole με αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι και κόλιανδρο.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά της συνταγής ό,τι άλλο σας αρέσει, όπως μανιτάρια, πιπεριές, ελιές, κ.λπ.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σφολιάτα για να φτιάξετε τυρόπιτες, μπουγάτσες ή άλλα αλμυρά σνακ.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα λαχανικά σας στον ατμό για μια πιο υγιεινή επιλογή.

Προηγούμενο άρθροΠανσέτες με δίχρωμες πιπεριές: Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο για κάθε περίσταση!
Επόμενο άρθροΜωσαϊκό Όνειρο: Νηστίσιμη απόλαυση που λιώνει στο στόμα!