Pasta Flora

Συστατικά

250 γραμμάρια βούτυρο, μαλακό
125 γρ ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά + 1 αυγό για την επαλλειψη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 γρ. μπεικιν παουντερ
400 γρ μαρμελάδα βερίκοκου

Οδηγίες

1 Ανακατέψτε το αλεύρι και το μπεικιν σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη.
2 Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ (με το σταθερό εξάρτημα κτυπήματος) χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν περίπου 5 λεπτά.
3 Προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα.
4 Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
5 Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε το αλεύρι μία κουταλιά κάθε φορά μέχρι να τελειώσει όλο το αλεύρι.
6 Σταματήστε να χτυπάτε και ζυμώνετε με τα χέρια για λίγο μέχρι να πάρετε μια ομαλή ζύμη.
7 Καλύψτε τη ζύμη σε πλαστική συσκευασία και βάλτε την στο ψυγείο τουλάχιστον για μία ώρα.
8 Αφαιρέστε από το ψυγείο, κόψτε περίπου το 1/3 της ζύμης και αφήστε το στην άκρη.
9 Βούτυρο ένα 25cm στρογγυλό ταψάκι τάρτας.
10 Τοποθετήστε τα υπόλοιπα 2/3 της ζύμης στο τηγάνι και χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας πιέστε τη ζύμη  κατά μήκος του κάτω μέρους και μέχρι καλύψετε τις πλευρές απο ταψάκι ομοιόμορφα.
11 Απλώστε την μαρμελάδα πάνω στη ζύμη βάσης.
12 Πάρτε μικρά κομμάτια από το 1/3 της ζύμης και διαμορφώστε τα σε κορδόνια.
13 Τοποθετήστε τα κορδόνια ζύμης πάνω από το στρώμα μαρμελάδας για να σχηματίσουν ένα πλέγμα.
14 Βουρτσίστε τα με το αυγό.
15 Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 ° C για 35-40 λεπτά.

ΠΗΓΗ: mybakingsaga.com

Προηγούμενο άρθροΤρομέρο Κυδωνόπαστο
Επόμενο άρθροΚεικ Αμυγδάλου με Κεράσια…λιώνει στο στόμα