Συστατικά
1 κεφάλι μαρουλιού
12 ελιές Καλαμών
10 αποξηραμένες από τον ήλιο ντομάτες στραγγισμένες εάν είναι σε λάδι
½ φλιτζάνι κρουτόν
8 λεπτές φέτες προσούτο
Αλατοπίπερο και μαύρο πιπέρι
Για την βινεγκρέτ
2 κουταλιές της σούπας Ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας. μουστάρδα Ντιζόν
Αλατοπίπερο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
6 κουταλιές της σούπας.εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κρόκοι αυγών σκληρού βρασμού κατέρρευσε
2 αλατισμένα φιλέτα γαύρου
3 κουταλιές της σούπας. τριμμένο ελληνικό τυρί Κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
Οδηγίες
Ρίξτε όλα τα συστατικά σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, αφήνοντας τις φέτες προσσίτου για το τελευταίο και τοποθετώντας τις από πάνω.
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για την βινεγκρέτ μέχρι να γίνει ένα κρεώδες και γαλακτωματοποιημένο μείγμα. Ρίξτε το βινεγκρέτ πάνω από τη σαλάτα ακριβώς πριν από το σερβίρισμα.