H Αυθεντική Πίτσα ΒΒQ πανεύκολα στο σπίτι σας

Η Συνταγή και η εκτέλεση είναι του Pizza Chef Argy

Η BBQ πίτσα είναι μια από τις αγαπημένες μου πίτσες και αποτελεί μια must επιλογή που προτείνω στα menu ιταλικών εστιατορίων. Αυτή την υπέροχη πίτσα μπορείτε να την απολαύσετε τώρα απλά και εύκολα στο σπίτι σας

Την ζύμη μας θα την κάνουμε με την μέθοδο Poolish για να είναι ακόμα πιο αφράτη και φουσκωτή η πίτσα μας

Προετοιμασία Poolish

Υλικά
310 γρ αλεύρι
310 ml νερό
4 γρ ξηρή μαγιά

Τοποθετούμε το νερό σε ένα τάπερ η ένα μπωλ. Βάζουμε την μαγιά στο αλεύρι μας και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι στο νερό ανακατεύοντας. Μετά από ελάχιστα λεπτά μόλις γίνει κρεμώδες το μίγμα μας σκεπάζουμε και σημειώνουμε με ένα μαρκαδόρο η ένα λαστιχάκι την στάθμη του Poolish. Το αφήνουμε εκτός ψυγείου για δυο ώρες και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Προετοιμασία ζύμης (2 μπάλες των 410 γρ για 2 πίτσες των 33cm)

Υλικά

Poolish 620 gr
Αλεύρι 160 γρ
Αλάτι 15 γρ
Ελαιόλαδο 15 ml

• Το Poolish το βγάζουμε από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν κάνουμε την ζύμη της πίτσας. Η στάθμη του θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι παχύρευστο, κρεμώδες και γεμάτο φυσαλίδες. Αν το αφήσουμε παραπάνω εκτός ψυγείου αρχίζει και ελαττώνεται η δύναμη του.
• Ζυμώνουμε το Poolish με την μισή ποσότητα από το αλεύρι. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι. Στην συνέχεια βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και στο τέλος το ελαιόλαδο.
• Μόλις σχηματιστεί η μπάλα μας την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Την ξανασχηματίζουμε σε μπάλα ζυμώνοντας την ελάχιστα και ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να εγκλωβίσουμε περισσότερο αέρα στο εσωτερικό της ζύμης.
• Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για άλλα 20 λεπτά και έπειτα την κάνουμε 2 μπάλες των 410 γρ.
• Τις αφήνουμε επίσης σκεπασμένες για 2-3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Tip 1: Χρησιμοποιούμε γάντι κατά το ζύμωμα για να μην κολάει η ζύμη στο χέρι μας
Συνολικός χρόνος ζυμώματος: 12-14 λεπτά

Υλικά Πίτσας (για 1 πίτσα)

7 ντοματίνια
70γρ μπέικον κομμένο σε κυβάκια
150γρ κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
200ml σάλτσα ντομάτας
200γρ gouda και mozzarella
BBQ sauce

Tip 2: Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο (σε 12 λεπτά)

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στο τηγάνι μας μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό και ελαιόλαδο. Δυναμώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μέγιστο και καλύπτουμε με ένα καπάκι το τηγάνι μας. Μετά από 7-8 λεπτά τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και αφαιρούμε το καπάκι για να εξατμιστεί η υγρασία. Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μισό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε λίγη BBQ sauce και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση

• Ανοίγουμε την ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνεια της με σάλτσα ντομάτας


• Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου για 7-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί η πίτσα μας από κάτω
• Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα υλικά μας (gouda, κοτόπουλο, μπέικον, ντοματίνια και mozzarella στο τέλος)
• Ψήνουμε στο μεσαίο τμήμα του φούρνου μέχρι να λιώσουν ομοιόμορφα τα τυριά μας και να αποκτήσει η κρούστα μας το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα (για άλλα 7-8 λεπτά)
• Κόβουμε σε 8 κομμάτια την πίτσα μας και προσθέτουμε λίγη ρίγανη

Τέλος βάζουμε την ΒΒQ sauce χρησιμοποιώντας

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι απο το κανάλι www.youtube.com/c/PizzaChefArgy

Προηγούμενο άρθροΟ Παραδοσιακός μπακλαβάς της Μυτιλήνης
Επόμενο άρθροΚρεμώδες μενταγιόν χοιρινό φιλέτο