ΥΛΙΚΑ

  • 3 τεμ. κρόκοι
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδας αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. σαντιγί

Εκτέλεση

Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ελαφρώς τη ζάχαρη με τους κρόκους. Ενσωματώνουμε το μαλακό βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 22 εκ. και πάχους 5 χλστ. και το στρώνουμε σε ένα τσέρκι ίδιας διαμέτρου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και αλείφουμε με τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας και καλύπτουμε με άγλυκη σαντιγί.

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Προηγούμενο άρθροΑφράτες και ελαφριές τηγανίτες γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΟνειρεμένη Αθηναϊκή Τούρτα