Μελιτζανόπιτα

Αυτή η συνταγή για μελιτζανόπιτα είναι όντως τέλεια! Η γεύση και το άρωμα της πίτας είναι τόσο πλούσια και λαχταριστά, που σίγουρα θα μείνουν αξέχαστα σε όποιον την δοκιμάσει.

Τι μου άρεσε:

  • Το λεπτό και τραγανό φύλλο, που αγκαλιάζει τρυφερά την γέμιση.
  • Η πλούσια γέμιση, με τις ζουμερές μελιτζάνες, τα αρωματικά μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  • Η τέλεια ισορροπία γεύσεων, με το αλμυρό, το γλυκό και το πικάντικο να συνδυάζονται αρμονικά.
  • Η ευκολία στην εκτέλεση της συνταγής.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην γέμιση και άλλα λαχανικά, όπως πιπεριές, καρότο ή μανιτάρια.
  • Σερβίρετε την μελιτζανόπιτα ζεστή ή χλιαρή, με δροσερό γιαούρτι ή τζατζίκι.

Συνοψίζοντας:

Αυτή η συνταγή για μελιτζανόπιτα είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα. Η πίτα είναι εύκολη στην εκτέλεση και σίγουρα θα αρέσει σε όλους!

Βαθμολογία: 5/5

Υλικά

– 2 μελιτζάνες
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κρεμμύδι
– αλατοπίπερο
– 2-3 κ.σ. μαϊντανό
– ελαιόλαδο

Για τη ζύμη:
– 3 αυγά
– 125 ml γιαούρτι
– 20 ml ελαιόλαδο
– 250 γραμμάρια αλεύρι
– 150 ml νερό
– 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
– αλατοπίπερο
– 125 γρ. μοτσαρέλλα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.Ρίχνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και βάζουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.Σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες κυβάκια και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ρίχνουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο λίγο λάδι και ανακατεύουμε.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,ρίχνουμε το γιαούρτι,το λάδι,το νερό,αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς.Ρίχνουμε και το μπέικιν.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ΄ενα μικρό πυρέξ 20Χ24 το λαδώνουμε και αδειάζουμε το μισό μείγμα.
Βάζουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα με τις μελιτζάνες σε όλη την επιφάνεια.Από πάνω ρίχνουμε θρυμματισμένη τη μοτσαρέλλα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε στους 180° βαθμούς για περίπου 45 λεπτά η έως ότου πάρει το χρώμα που θέλουμε.

Η μελιτζανόπιτα χωρίς ζύμωμα είναι ιδανική για μεσημεριανό, βραδινό ή σνακ.
Δοκιμάστε αυτή την εύκολη και νόστιμη συνταγή με μελιτζάνα και θα τη λατρέψετε!

Καλή σας απόλαυση!!!!!!

Subscribe and find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΣουβλάκια – χοιρινό, μπέικον, κρεμμύδι και πιπέρι.
Επόμενο άρθροΑλμυρά ψωμάκια….το σνακ για το σχολείο ή το γραφείο