Φανταστείτε μια τυρόπιτα ονειρική, με ζύμη αφράτη σαν σύννεφο, που αγκαλιάζει τρυφερά μια πληθωρική γέμιση από τυρί. Αυτή είναι η μαγεία του Χατσαπουρι, της παραδοσιακής τυρόπιτας των Γεωργιανών.

Κάθε μπουκιά χαρίζει μια αίσθηση ζεστασιάς και γαλήνης, καθώς η ζύμη λιώνει στο στόμα και το τυρί ρέει, αφήνοντας μια πλούσια, γεμάτη γεύση. Η τέλεια ισορροπία αλμυρού και κρεμώδους, σε συνδυασμό με την αξεπέραστη υφή της ζύμης, καθιστά το Χατσαπουρι ένα ακαταμάχητο πιάτο.

Υλικά:

100 γρ νερό χλιαρό
100 γρ γάλα χλιαρό
5 μαγιά ξερή,
1 κ γ μέλι (μπορείτε κ ζάχαρη)
3 κ.σ λάδι, 1 αυγό, 1 κ.γ αλάτι
360 αλεύρι για ψωμί

Γέμιση:
300 μοτσαρέλα τριμμένη
200 φέτα τριμμένη
2 κ.σ. κρέμα τυρί να δέσουν τα τυριά σε μπάλα.
(Μπορείτε να κάνετε κ άλλον συνδυασμό τυριών, κασέρι, γκούντα αλλά η φέτα να είναι ένα από τα τυριά γιατί νοστημευει)
Επάλειψη: λάδι με λίγο γαλα

Εκτέλεση

Ανακατεύω με αυγοδαρτη γάλα, νερό, μαγιά, μέλι, λάδι, ρίχνω αυγό, ανακατεύω κ σιγά σιγα το αλεύρι κ το αλάτι
στο τέλος με σπάτουλα. Είναι μαλακή ζύμη. Φουσκώνω περίπου 3/4 σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.
Σε αλευρωμενη επιφάνεια κάνω διπλώματα ανοίγω όπως στη φωτό με τα χέρια, βάζω την μπάλα των τυριών στη μέση κ κλείνω σε πουγκί (φωτό),

αλεύρωνω λίγο με τα χέρια απλώνω σιγά σιγά, το μεταφέρω στο ταψί που θα ψήσω στρωμένο με χαρτί, συνεχίζω να απλώνω με τα χέρια κ κάνω στρογγυλή πίτα όσο φτάνει το ταψί, αυτό το πάχος θέλουμε, όχι πολύ χοντρό.
Φουσκώνω αλλα 15 λεπτά, αλείφω με το μείγμα γαλα- λάδι πασπαλιζω με τυρί

και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο 190 αέρα 20-30 λεπτά περίπου.

Η Συνταγή είναι της κας Anna Papadouri