Υλικά:
Για 4 μερίδες
4 χοιρινές μπριζόλες
200 γρ μανιτάρια
200 ml. λευκό κρασί
50 ml. σάλτσα σόγιας
200 ml. νερό
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση:
Οι χοιρινές μπριζόλες κοπανίζονται, τρίβονται με αλάτι και πιπέρι και περιχύνονται με σάλτσα σόγιας.
Αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να μαριναριστεί.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τις χοιρινές μπριζόλες σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι.
Αφήνουμε το πιάτο να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
Δείτε επίσης: Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια, κρεμμύδια και μπύρα
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και σιγοβράζουμε για άλλη μισή ώρα. Στη συνέχεια αφαιρούνται οι μπριζόλες και μεταφέρονται σε ένα πιάτο με καπάκι, όπου αφήνονται ζεστές.
Σιγοβράζουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες στο τηγάνι από το βράσιμο των μπριζόλων πρέπει να μείνει υγρό στο οποίο θα ψηθούν τα μανιτάρια. Σκεπάζουν και σιγοβράζουν για δέκα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το αλεύρι
διαλυμένο σε λίγο νερό. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τις μπριζόλες σε αυτές και αφήνουμε το πιάτο να σιγοβράσει για άλλα δέκα λεπτά κάτω από ένα καπάκι.
Καλή Απολαυση