Χοιρινές μπριζόλες με μανιτάρια, κρεμμύδια και μπύρα

Αυτό το πιάτο είναι μια απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις του κρέατος. Η πλούσια γεύση των χοιρινών μπριζολών συνδυάζεται άψογα με τα σοταρισμένα μανιτάρια και κρεμμύδια, ενώ η μπύρα προσθέτει μια ιδιαίτερη πινελιά γεύσης και υγρασίας.

Τι μου άρεσε:

  • Η σάλτσα ήταν πηχτή, γευστική και ταιριαζε τέλεια με τις μπριζόλες.
  • Τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια ήταν σωταρισμένα μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν όλη τη γεύση τους.
  • Η μπύρα έδωσε μια ωραία γλυκιά και πικρή γεύση στο πιάτο.
  • Το κρέας ήταν ζουμερό και μαγειρεμένο στην εντέλεια.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο πιάτο, όπως καρότο ή πιπεριά.
  • Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε τσίλι ή πιπερόριζα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με ρύζι, πατάτες ή πουρέ.

Συνολικά, αυτό το πιάτο είναι μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα δείπνο με φίλους.

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Βαθμολογία: 5/5

Υλικα:

Χοιρινές μπριζόλες 6 τεμ.
2 κρεμμύδια
Μανιτάρια 300 γρ.
λάδι
αλάτι
μαύρο πιπέρι
1 πρέζα καπνιστή πάπρικα
σάλτσα ροδιού
χυμό λεμονιού
Μουστάρδα /είχα τέτοια/
κέτσαπ ή γλικόξινη σάλτσα
μπύρα 100 ml
ζεστό νερό 200 ml

Εκτέλεση:

Αλατίστε τις μπριζόλες και αφήστε τα για 30 λεπτά.
Η μουστάρδα , η σάλτσα ροδιού, το λεμόνι και η γλυκόξινη σάλτσα ή το κετσαπ,και πιπέρι αναμειγνύονται και με αυτό
το μείγμα οι μπριζολες να καλυφθούν.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και βάζουε πάνω στις μπριζόλες.
Τα αφήνουμε να σταθούν για μερικές ώρες στο ψυγείο.
Στη συνέχεια αφαιρούνται τα κρεμμύδια και τις μπριζόλες και σοταρονται σε ένα τηγανι και από τις δύο πλευρές και αφαιρούνται.

Βάζουμε το κρεμμύδι στο ίδιο λίπος για λίγο, το βγάζουμε στις μπριζόλες και ξεγλασάρουμε το κάτω μέρος του τηγανιου

Τοποθετήστε τις μπριζόλες μπριζόλες σε ένα ταψί
Προσθέστε 100 ml μπύρα και 200 ml ζεστό νερό.
Αφού οι μπριζόλες έχουν ψηθεί για 40 λεπτά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα μανιταρια τα απλώνουμε στην επιφάνεια του φαγητού και ενδιάμεσα.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20-25 λεπτά ακόμη μέχρι να μελώσει .
Τέλος, οι μπριζόλες μαγειρεύονται στο γκριλ για 10 λεπτα

Προηγούμενο άρθροΠεινιρλί με τυριά και αυγό: Ιδανικό για πρωινό, δεκατιανό ή βραδινό!
Επόμενο άρθροΔαμάσκηνα με ξηρούς καρπούς