Χοιρινή πρασοτηγανιά με ντομάτα

Η χοιρινή πρασοτηγανιά με ντομάτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που συνδυάζει δύο αγαπημένα υλικά, το χοιρινό και το πράσο. Η πρασοτηγανιά είναι μια παραλλαγή της κλασικής χοιρινης τηγανιάς, με την προσθήκη πράσου, το οποίο της δίνει μια γλυκιά και αρωματική γεύση. Η συνταγή είναι σχετικά απλή και εύκολη στην εκτέλεση.

Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μου άρεσαν:

  • Η ισορροπία των γεύσεων: Η γλυκύτητα από τα πράσα, η νοστιμιά από το χοιρινό και η δροσιά από την ντομάτα συνδυάζονται άψογα.
  • Η υφή: Το χοιρινό είναι ζουμερό και τρυφερό, ενώ τα πράσα μαλακά και λιώνουν στο στόμα.
  • Η ευκολία: Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα γεύμα τις καθημερινές.
  • Η ευελιξία: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Συνολικά, αυτή η χοιρινή πρασοτηγανιά με ντομάτα είναι ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει. Είναι νόστιμο, χορταστικό και εύκολο στην παρασκευή. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Υλικά

1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη ή σπάλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κιλό πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε ροδέλες
4-5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να απορροφήσει τα υγρά.
Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε ζεστή.

Tips

Για πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα και 1-2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας.
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα και 1-2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες.
Για πιο έντονο άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε στην κατσαρόλα και 1-2 φύλλα δάφνης.
Συνοδευτικό

Η χοιρινή πρασοτηγανιά με ντομάτα είναι ένα χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο με ρύζι ή πατάτες, ή ως ορεκτικό ή μεζές.

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινή τηγανιά με λαχανικά πάνω σε ομελέτα

Χοιρινό με ομελέτα

Δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που να αγαπάει το χοιρινό κρέας και να μην έχει δοκιμάσει χοιρινή τηγανιά. Ωστόσο, αν έχει μείνει κάποιος, είμαι σίγουρος ότι θα γοητευτεί από το λαχταριστό χοιρινό με λαχανικά.
Και ο συνδυασμός του χοιρινού πάνω από μία ομελέτα σε βούτυρο θα γίνει το αγαπημένο του. Για αυτή τη συνταγή για Χοιρινή τηγανιά με ομελέτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινή ωμοπλάτη.
Αυτό το είδος κρέατος έχει σχετικά χαμηλή τιμή, αλλά ταυτόχρονα θα κάνει εξαιρετική δουλειά – η τηγανιά σας δεν θα είναι ούτε πολύ λιπαρό ούτε ξηρή.

Υλικά:

700-800 g χοιρινό φιλέτο
60-70 ml ελαιόλαδο
2-3 κλωναρια πράσου
3-4 κρεμμυδάκια ή 1 κρεμμύδι
2-3 κόκκινες πιπεριές
1-2 ντομάτες ή 100 ml ντοματοπολτός
αλάτι κατά βούληση
40-50 γραμμάρια βούτυρο
8 αυγά

Εκτέλεση:

Κόψτε το χοιρινό κρέας σε κομμάτια και τηγανίστε το στο ελαιόλαδο. Όταν το κρέας ροδίσει, προσθέστε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια σε φέτες
(αν χρησιμοποιείτε κρεμμύδια, κόψτε τα σε κύβους). Στη συνέχεια, προσθέστε τις πιπεριές σε κύβους, τις ψιλοκομμένες ντομάτες ή τον πελτέ
ντομάτας. Αφήστε το να σοταριστεί για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην καεί.

Πασπαλίζετε με αλάτι κατά βούληση και αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ξεχωριστό τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και τηγανίστε σε αυτό την ομελέτα.
Σερβίρετε σε μεγάλα ρηχά πιάτα, φτιάχνοντας πρώτα ένα καναπεδάκι από την ομελέτα και από πάνω το χοιρινο. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό.
Δοκιμάστε και μοιραστείτε. Απολαύστε το!

Η Συνταγή είναι από το vkusnosbeni

Προηγούμενο άρθροTουλουμπίκια
Επόμενο άρθροΜπακαλιάρος πλακί: Η τέλεια συνταγή για ψάρι