Υλικά:
Για το χοιρινό:
500-600 γραμμάρια χοιρινό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοιρινό καρέ, σπάλα ή μπούτι,
ανάλογα με την προτίμησή σας)
2 μεσαία κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4-5 αγγουράκια τουρσί (πίκλες), κομμένα σε μισες ροδέλες ή πιπεριές φλωρίνης ή ντοματίνια
1-1,5 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε πατάτες τηγανητές
500 ml νερό
1 φύλλο δάφνης
5-7 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Αλάτι, πιπέρι, φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός, δυόσμος)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Κόψτε το χοιρινό σε μερίδες ή σε κύβους, ανάλογα με την προτίμησή σας.
Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τις πίκλες.
Κόψτε τις πατάτες σε κομματια και τηγανίστε τις μέχρι να ροδίσουν.
Ζεστάνετε ηλιέλαιο σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
Μαγειρέψτε με σκεπασμενη την κατσαρολα το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Σ ένα άλλο τηγανι σοταρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και προσθέστε τις ψιλοκομμένες πικλες.
Στην κατσαρόλα με το κρέας προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και την φρέσκια ντοματα
και ανακατέψτε καλά και αφήστε να μαγειρευτει για 1-2 λεπτά.
Προσθέστε τις τηγανιτες πατατες και ρίξτε το ζεστό νερό το αλάτι με πιπέρι.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά έως 1 ώρα, ή μέχρι το χοιρινό να μαλακώσει και τα υγρά να εξατμιστούν εν μέρει.
Προσθέστε τις πίκλες ανακατέψτε απαλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Σιγοβράστε για άλλα 5-10 λεπτά, ώστε όλα τα υλικα να αναμειχθούν.
Ενα λεπτό πριν να είναι ετοιμο ριξτε το φυλλο δαφνης το λιωμένο σκόρδο και τα φρέσκα μυρωδικά.
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε ζεστό το φαγητό, πασπαλισμένο με επιπλέον φρέσκο μαϊντανό, αν θέλετε.