Χοιρινό Ψητό σε σάλτσα με γάλα και κρεμμυδι

Το Χοιρινό Ψητό σε σάλτσα με γάλα και κρεμμύδι είναι ένα πιάτο που είναι τόσο νόστιμο όσο και χορταστικό. Το χοιρινό κρέας ψήνεται σιγά-σιγά σε σάλτσα από γάλα,ζωμό κρεμμύδι και μπαχαρικά, μέχρι να γίνει τρυφερό και ζουμερό. Η σάλτσα είναι βελούδινη και αρωματική, με μια γλυκιά και πικάντικη γεύση που ταιριάζει τέλεια με το κρέας.


Tips:

  • Για να δώσετε στο χοιρινό κρέας ακόμα πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα της σάλτσας και άλλα λαχανικά, όπως καρότα, μανιτάρια ή πιπεριές.
  • Αν θέλετε να κάνετε τη σάλτσα πιο πικάντικη, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πάπρικα ή πιπέρι.
  • Για να κάνετε τη σάλτσα πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ.

Εύκολο στην προετοιμασία και πολύ νόστιμο 🙂

Υλικά

1 κιλό χοιρινό φιλέτο
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι
2 κρεμμύδια
1 ποτηρι ζωμό
1 ποτηρι γάλα
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλια της σουπας κορν φλαουερ

Εκτέλεση

Καθαρίστε το χοιρινό φιλέτο, κάντε πολλές τομές με τη μύτη ενός μαχαιριού και βάλτε τις μισές σκελίδες σκόρδου σε αυτά τα σημεία. Πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές.
Μεταφέρετε το κρέας σε ένα ταψί. Τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο υπόλοιπο λάδι και μετά το προσθέτουμε στο
κρέας. Περιχύνουμε τα πάντα με ζωμό και γάλα. Προσθέτουμε ένα φύλλο δάφνης και πασπαλίζουμε με μια πρέζα αποξηραμένα μανιτάρια, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα.

Μπορείτε να γυρίζετε το κρέας κάθε μισή ώρα.
Αφαιρούμε το ψημένο κρέας, χτυπάμε τη σάλτσα στο μπλέντερ Ανακατεύουμε το κορν φλαουερ με 1/2 ποτήρι νερό, ρίχνουμε μέσα στη
σάλτσα και βράζουμε. Σερβίρουμε το κρέας με το αγαπημένο σου συνοδευτικό (πολύ νόστιμο με βρασμένο ρύζι) και σάλτσα.

ΝΟΣΤΙΜΟ 🤗🤗🤗

Προηγούμενο άρθρο5 λεπτά και θα έχετε στο τραπέζι σας τα πιο νόστιμα και αφράτα αλμυρά κεκάκια
Επόμενο άρθροΜύδια αχνιστά με μουστάρδα (νηστίσιμη εκδοχή)