Χουρμάδες γεμιστοί με τυρί και καρύδι
Πρωτότυπο, ελαφρύ σνακ για το γιορτινό τραπέζι.
Οι γλυκοί χουρμάδες τονίζουν τέλεια την γευση και το άρωμα του τυριού ροκφορ και οι ξηροί καρποί συμπληρώνουν τη νόστιμη γεύση. Ένα τέτοιο ορεκτικό από χουρμάδες με τυρί Dorblu φαίνεται πολύ ωραίο στο γιορτινό τραπέζι και είναι πάντα το πρώτο που πετάει από το πιάτο. Είναι ιδανικό για κρασί ή αφρώδη οίνο, καθώς και για μπουφέ ή μενού δεξιώσεων.
Υλικά:
20 βασιλικοι χουρμάδες
100-150 γρ. Τυρί ροκφορ
20-25 τεμ. μισά καρύδια.
Εκτέλεση
Πλένουμε τον χουρμά, τον στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτα, τον κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι.
Κόβουμε το τυρί σε κομμάτια, γεμίζουμε τους χουρμάδες με καρύδια.
Ο συνδυασμός της γεύσης είναι ΒΟΜΒΑ!
Νόστιμο!
Η Συνταγή είναι της Світлана Юрченко
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη βάση:
½ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
¾ κουτ. μπέικιν πάουντερ
⅛ κγ. άλας
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι τριμμένη καρύδα, κρατήστε το μισό για πασπάλισμα όταν τελειώσετε
Για την γέμιση
150 γραμμάρια χουρμάδες ή σύκα αποξηραμένα και ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι νερό
500 γραμμάρια γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 αυγά
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ψήνετε την καρύδα σε χαμηλή φωτιά χρησιμοποιώντας σε ένα ταψάκι . Ανακατέψτε το μέχρι
να ροδίσει, αφαιρέστε από το ταψάκι αμέσως.
Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε όλα τα συστατικά για τη βάση μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί 20×20 εκ και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα διανείμετε το μείγμα
ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο.
Για την Γέμιση
Βράζουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τους χουρμάδες. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Βάλτε τους χουρμάδες μαζί με το νερό, το γιαούρτι, το μελί και των αυγών σε ένα μπλέντερ.
Ανακατέψτε το μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώστε το μείγμα γιαουρτιού πάνω από το ταψί. Ψήνετε σε 190 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να στερεοποιηθεί.
Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Πασπαλίστε με την υπόλοιπη ψημένη καρύδα πριν το σερβίρετε
ΠΗΓΗ: lanicooks.com