Τι θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι Κονσέρβα ρεβύθια *
1 κσ ταχίνι
2 κσ χυμό λεμονιού
1 κσ χυμό (από το δοχείο της κονσέρβας)
1/4 κουταλάκι σούπας κουρκουμά σκόνη
1 κουταλάκι σούπας σκόνη κρεμμυδιού
1 κουτ. Σούπας σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλιών αλάτι
2 Σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κσ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (συν έξτρα για από πάνω)

Εκτέλεση

Συνδυάστε όλα τα συστατικά  σε ένα μπλέντερ.

Χτυπήστε για περίπου 1 λεπτό, ή μέχρι το hummus να φτάσει την επιθυμητή συνοχή.

Εάν προτιμάτε έναν πιο κρεμμωδες hummus, αφαιρέστε πρώτα τα φλούδια από τα ρεβύθια εάν έχουν.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και πασπαλίστε με ελαιόλαδο.

 

Hummus
Hummus
Hummus

Καλή Απόλαυση

*Σημείωση

Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τα ρεβύθια

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό αποβραδίς, για 8-12 ώρες. Την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το νερό στο οποίο τα μουλιάσαμε και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά – 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, κρατώντας περίπου 100 ml απο το νερό στο οποίο έβρασαν.

Προηγούμενο άρθροΠίτα σε ρολό με τυρί cottage
Επόμενο άρθροΠιτάκια με παρμεζάνα