Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι 🍫
Εδώ και λίγο καιρό κάνω αυστηρή δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες 😤 που αυτομάτως αποκλείει τα υπέροχα ζυμαρικά, μεγάλη μου αγάπη και αντίστοιχα όλα τα γλυκά, που δεν είναι πρόβλημα, γιατί καταναλώνω μόνο φρούτα και σοκολάτα όταν μου επιτρέπεται.
Αλλά χθες το βράδυ, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες διαφόρων ομάδων διατροφής, με τράβηξε μια συνταγή χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη Αποδείχθηκε πολύ πετυχημένο κέικ, ο άντρας μου το δήλωσε θεϊκό, αλλά για μένα είναι αρκετά βαρύ αλλά απλά δεν τρώω κέικ, γλυκά κ.λ.π.
Όχι, το προτείνω ανεπιφύλακτα για άτομα που έχουν αποφασίσει να μειώσουν τους υδατάνθρακες ❤️
Συστατικά:
Αυγά – 3 τεμ
Βούτυρο αγελάδος 150 γρ
Μαύρη σοκολάτα πάνω από 70% κακάο -200 γρ
Υγρό γλυκαντικό – 2 κουταλιές της σούπας
Καρύδια / αμύγδαλα / φουντούκια – ψιλοτριμμένα – 200 γρ
Βανίλια – μία αμπούλα ή δύο φακελάκια
Μια πρέζα μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάω τα αυγά με τη βανίλια και τον υγρό γλυκαντικό.
Έλιωσα τη σοκολάτα με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
Τα πρόσθεσα στο μείγμα των αυγών μαζί με τα καρύδια.
Τα ανακάτεψα όλα καλά και τα έβαλα σε μια φόρμα για κέικ σιλικόνης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για + – 40 λεπτά.
Μετά έκλεισα τον φούρνο, άνοιξα την πόρτα και άφησα το κέικ να κρυώσει μέσα.
Το έβγαλα, το γύρισα σε ένα πιάτο και …έτοιμοοοοοο
Καλή Απόλαυση