Kεφτεδάκια με λευκή σάλτσα γιαουρτιού και αυγά

Advertisement

Υλικά

• 500 γραμμάρια κιμά
• 1/3 φλυτζανιου ρύζι
• 2 κρεμμύδια
• 5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 300 γραμμάρια γιαουρτιού
• 3 τεμ. αυγά
• μαύρο πιπέρι – αλεσμένο και σε κόκκους
• χυμό 1/2 λεμονιού (μικρό)
• δυοσμο ξηρό, μαϊντανό, αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τον κιμά με ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, δυοσμο, ασπράδι αυγού, μαύρο πιπέρι και βραστό ρύζι και σχηματίστε κεφτεδάκια, τα οποία ρίχνουμε σε αλεύρι.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βάλτε το άλλο κρεμμύδι (ελαφρώς κομμένο σταυρωτά), ένα καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια και μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι. Όταν βράσει το νερό, προσθέστε τα κεφτεδάκια και μαγειρέψτε μέχρι να μαγειρευτούν πλήρως. Αφαιρέστε από τη φωτιά, αφαιρέστε τα κεφτεδάκια και στραγγίξτε το ζωμό.

Advertisement

Σε μια κατσαρόλα, ετοιμάστε ένα λείο χυλό αλεύρι, γιαούρτι και τους τρεις κρόκους, το οποίο αραιώνουμε με μία ή δύο κουταλιές ζωμού. Ανακατέψτε στη φωτιά μέχρι να ελαφρώσει. Προσθέστε πάλι μερικές κουταλιές ζωμού και συνεχίστε να ανακατεύετε. Προσθέστε λοιπόν το ζωμό αρκετές φορές στην επιθυμητή ποσότητα. Όταν το μείγμα βράσει και πήξει, επιστρέψτε τα κεφτεδάκια σε αυτό. Αλατίστε εάν είναι απαραίτητο και ρίξτε  το χυμό μισού λεμονιού.
Σερβίρω τα κεφτεδάκια πασπαλισμένα με φρέσκο ​​μαϊντανό και φρεσκοψημένο ζεστό λευκό ψωμί.

Καλη Επιτυχία

Advertisement