Kορυφαίο κέικ σοκολάτας

Advertisement

Υλικά:

10 αυγά
10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές κακάο
200 ml λαδιού

Κρέμα:
750 ml γάλακτος
3 κουταλιές ζάχαρη
3 σακούλες πουτίγκα με γεύση σοκολάτας
100 g σοκολάτας
170 g βούτυρο / μαργαρίνη
500 g (Nutella, Eurocream)

Διακόσμηση:
180 g σαντιγί με γεύση σοκολάτας
250 ml κρύου γάλακτος

Παρασκευή:

1. Βάση: Για να ψήσετε την βάση, ετοιμάστε μία φορμα (τσερκι) με στεφάνη 26 εκατοστών. Καλύψτε το κάτω μέρος του καλουπιού με χαρτί ψησίματος. Καλύψτε τις πλευρές του καλουπιού και το χαρτί με βούτυρο. Ενεργοποιήστε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Δύο βάσεις ψήνονται από τα αναφερόμενα συστατικά.

Διαχωρίστε τα 5 ασπράδια από τους κρόκους. Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μπολ και αρχίστε να χτυπάτε, προσθέτοντας σταδιακά 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα συμπαγές μείγμα, δηλαδή, μέχρι να μην αισθανεσθε πλέον την ζάχαρη στα δάχτυλά σας. Προσθέστε 5 κρόκους αυγού και χτυπήστε τα πάντα μέχρι να αφρώσουν.
Ρίξτε 100 ml λαδιού ταυτόχρονα, σε μια ροή και συνδυάστε τα όλα κτυπώντας. Κοσκινίστε 3 κουταλιές αλεύρι και 2 κουταλιές της σούπας κακάο, Ανακατέψτε όλα μαζί με το χέρι (με ένα κουτάλι). Μεταφέρετε το μείγμα στην φόρμα και στρωστε το ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.

Σηκώστε λίγο τη φόρμα με τη ζύμη και χτυπήστε ελαφρά 1-2 φορές στο τραπέζι, έτσι ώστε να βγαίνουν φυσαλίδες αέρα. Βάλτε την κρούστα για ψήσιμο. Το έψησα για ακριβώς 23 λεπτά (είναι καλύτερο να το ελέγξω με οδοντογλυφίδα, γιατί δεν ψήνουν όλοι οι
φούρνοι το ίδιο). Αφαιρέστε την ψημένη κρούστα από το καλούπι και μεταφέρετέ την στην σχάρα ψωμιού ή στην επιφάνεια εργασίας (αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος κάτω από την κρούστα). Αφήστε να κρυώσει. Ψήστε μια άλλη κρούστα με τον ίδιο τρόπο. Κόψτε την βάση εγκάρσια στην μεση, ώστε να έχουμε 4 βάσεις.

Advertisement

2. Γέμιση: Διαχωρίστε 200 ml από τη συνολική ποσότητα γάλακτος και ρίξτε το υπόλοιπο γάλα σε ένα βαθύτερο μπολ, προσθέστε ζάχαρη και σπασμένη σοκολάτα. Βράζουμε σε μια φωτιά, ανακατεύοντας σταδιακά, για να λιώσει η σοκολάτα. Χτυπήστε ελαφρά τη πουτίγκα σοκολάτας με το χωρισμένο γάλα. Όταν βράσει το γάλα, αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίξτε
την χτυπημένη πουτίγκα, ανακατεύοντας. Επιστρέψτε στη φωτιά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, με ένα χτυπητήρι μέχρι να πήξει η πουτίγκα. Αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και καλύψτε την πουτίγκα με ένα διαφανές φύλλο (τοποθετήστε το φύλλο να εφάπτετε απευθείας στην πουτίγκα). Αφήστε να κρυώσει.

3. Χτυπήστε ελαφρά το βούτυρο μέχρι να αφρώσει και η κρέμα (Nutella) πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπήστε ελαφρά την κρύα γέμιση με ένα μίξερ και μετά προσθέστε κουτάλι με κουτάλι κρέμα Nutella. Χτυπήστε καλά.
Τέλος, προσθέστε το κτυπημένο βούτυρο σε δύο δόσεις και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε μια υπέροχη κρεμώδη γέμιση.
4. Στο δίσκο τούρτας, στη μέση, βάζετε λίγο γέμιση και μετά βάζετε την πρώτη Βάση. Με αυτόν τον τρόπο θα κόψετε το κέικ χωρίς προβλήματα, για να αποφύγετε το “γλιστρημα” του κέικ στο δίσκο κατά την κοπή. Λοιπόν, υπάρχει μια Βάση – 1/3 Γέμιση – Βάση -1/3 γέμιση – Βάση – 1/3 Γέμιση – Βάση. Πιέστε ελαφρά κάθε βάση που τοποθετείται πάνω από την γέμιση στην επιφάνεια για να κολλήσει. Αφήστε το κέικ στο ψυγείο για να σκληρυνθεί
η γέμιση και στη συνέχεια διακοσμήστε το.

5. Διακόσμηση: Χτυπήστε σταθερά την κρέμα σκόνη με κρύο γάλα. Καλύψτε ολόκληρο το κέικ με σαντιγί και διακοσμήστε το όπως θέλετε. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο όλη τη νύχτα, οπότε απολαύστε την υπέροχη γεύση την επόμενη μέρα.

Πιστέψτε με όταν σας πω ότι αυτό το κέικ είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τον ουρανίσκο …

Καλή επιτυχία

Advertisement