Kοτόπουλο με μαύρο πιπέρι και σάλτσα σόγιας

 

Συστατικά :

800 γρ χωρίς κόκαλα και χωρίς δέρμα στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1-1 / 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας, χωρισμένη
3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι, χωρισμένο
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Κατευθύνσεις :

1. Ανακατέψτε μαζί σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, το μισό της σάλτσας σόγιας, το μισό ξύδι και το γλυκαντικό.
Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε το. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για μαρινάρισμα για 30 λεπτά.
2. Προσθέσετε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι το σκόρδο να χρυσίσει και αρωματίσει, αλλά να μην καεί.
3. Τώρα προσθέστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με τους χυμούς του και μαγειρέψτε για 3 λεπτά.
Προσθέστε τις λωρίδες πιπεριάς, την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας, ξύδι και μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
Μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
4. Σερβίρετε το Κοτόπουλο με καστανό ρύζι ρύζι ή κινόα

ΠΗΓΗ: swawu.com

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτά Κολοκυθάκια με Παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΜοσχάρι με μανιτάρια