Κέικ με μαρμελάδα 

Υλικά:

αυγά 2 τεμ.
αλεύρι 2 κουπες
ζάχαρη 1 κουπα
λάδι 1/2 κουπα
φρέσκο ​​γάλα 1 κουπα
μπέικιν πάουντερ 1 τεμ.
βανίλια 1 τεμ.
μαγειρική σόδα 1 κ.γ.
μαρμελάδα 1/2 κούπα
καρύδια για πασπάλισμα 2 κ.σ.
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα / ή λιωμένη σοκολάτα /

Εκτέλεση:

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη.
Χρησιμοποίησα μίξερ.
Πρόσθεσα φρέσκο ​​γάλα, λάδι και ανακάτεψα ξανά.
Πρόσθεσα μπέικιν πάουντερ, βανίλια και μαγειρική σόδα.
Έριξα το κοσκινισμένο αλεύρι σε κομμάτια και ανακάτεψα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
Έβαλα χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και έριξα το μείγμα.
Από πάνω ρίχνουμε προσεκτικά μ ένα μικρό κουτάλι τη μαρμελάδα ομοιόμορφα και πασπαλίζω με αλεσμένα καρύδια.

Βάζω το κέικ να ψηθεί, στο φούρνο, με αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν ήταν έτοιμο, έβγαλα και το άφησα να κρυώσει.
Σύμφωνα με τη συνταγή, το κέικ πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη, αλλά μετά από αίτημα της οικογένειάς μου το πότισα με επικάλυψη σοκολάτας.
Ακόμα ζεστό το έκοψα γιατί έπρεπε να στείλω τις εγγονές μου.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚριθαράκι στην κατσαρόλα…μαμαδίστικο φαγητό
Επόμενο άρθροΚρέμα Καραμέλας με κρουασάν…δεν υπάρχει τέτοιο γλυκό τόσο γρήγορα