Kέικ με κρέμα πορτοκάλι και σοκολάτα

Συστατικά:

μπισκότα κακάο – 600 γρ.

κρέμα:
χυμός πορτοκάλι – 1 λίτρο.
ζάχαρη – 1 ποτήρι
σιμιγδάλι – 8 κουταλιές της σούπας.

Γλασσο:
κακάο – 2 κουταλιές της σούπας. μεγάλο.
ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας.
γάλα – 3 κουταλιές της σούπας. μεγάλο.
βούτυρο – 50 γρ.

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα όπου έχουμε ρίξει το χυμό πορτοκάλι αδειάζουμε την ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ανακατατεύουμε με ένα σύρμα να διαλυθεί η ζάχαρη.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά κα ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει πήζει και να βγάζει φυσαλίδες. Το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει περισσότερο

και το αδειάζουμε μέσα σε ένα μπολ. Χτυπάμε με ένα μιξερ να γίνει μία λεία κρέμα.

Σε ένα πυρέξ στρώνουμε με μία μεμβράνη και στρώνουμε κρέμα στην βάση και απο πάνω τα μπισκότα.

Η επόμενη στρωση είναι κρεμα και απο πάνω μπανανα και μετά μπισκότα.

Συνεχίζουμε με κρέμα-μπανάνα-μπισκότα και μετα πάλι κρέμα-μπανάνα-κρέμα-μπισκότα και κλείνουμε το γλυκό σκεπάζοντας με την μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο 2-3 ωρες να σφήξει.

Βγάζουμε από το ψυγείο και το γυρίζουμε αναποδα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε κακάο, ζάχαρη, βούτυρο και γάλα και το λιώνουμε. Βάζουμε την σοκολάτα σε μία σακουλα και διακοσμούμε

Καλή Επιτυχία

Subscribe for more delicious recipes here

 

Προηγούμενο άρθροΤέλεια μπισκότα για να κάνουν τη μαμά να νιώθει ξεχωριστή αυτήν την Ημέρα της Μητέρας.
Επόμενο άρθροΤο πιο αφράτο κέικ μανταρινιού