Kέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά

Υλικά

500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml χυμό πορτοκάλι
250 γρ.ζάχαρη
250 ml ηλιέλαιο
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 φακελάκι βανίλια ζάχαρη πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι τρούφα
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

Γλάσο σοκολάτας

7 κ.σ νερό
3 κ.σ κακάο
2 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού,το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη ανακατεύουμε πολύ καλά για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι και την τρούφα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.


Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 22 εκατοστών και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 170 βαθμούς.
Σ ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά για το γλάσο και βράζουμε για 1 λεπτό μόνο.
Βγάζουμε το κέικ απ το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το περιχύνουμε με το γλάσο ζεστό!!!!
Δεν έχετε φάει πιο νόστιμο και μαλακό κέικ!!!!!

Kέικ πορτοκαλιού χωρίς αυγά

 

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΦτερούγες Κοτόπουλο παναρισμένες όπως στα KFC…Τρως και δεν μπορείς να σταματήσεις
Επόμενο άρθροΝηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας