Καλός ο κρασάτος με χυλοπίτες, αλλά ο κόκορας αξίζει κάτι καλύτερο. Και αυτό δεν είναι τίποτε λιγότερο από τον απλό παραδοσιακό τραχανά!

Υλικά
1 κοτόπουλο
τραχανάς
2 κουταλιές βούτυρο
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι
αλάτι

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε το κοτόπουλο και το βράζετε ολόκληρο. Βγάζετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και το κόβετε σε μερίδες.
Μετράτε το ζουμί και για κάθε ενάμισι ποτήρι (που αντιστοιχεί μ’ ένα πιάτο) βάζετε μια καλά γεμάτη κουταλιά τραχανά ενώ προσθέστε τις λιωμένες ντομάτες το κρεμμυδάκι και λίγο αλάτι.
Ανακατεύετε συνεχώς τον τραχανά πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, οπότε προσθέτετε το βούτυρο και το κομματιασμένο κοτόπουλο.

 H φρέσκια ντομάτα και ο χοντροκομμένος τραχανάς κάνουν τη διαφορά. Όπως και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προτιμήστε κόκκορα ή χωριάτικο κοτόπουλο!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤηνιακή Αγκιναρόπιτα
Επόμενο άρθροΗ γνήσια Φασολάδα…από τα Άγραφα