Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και λαχανικά

Γεύση:

  • Πλούσια γεύση: Η γέμιση με ρύζι και λαχανικά δίνει στα καλαμάρια μια γεμάτη και πλούσια γεύση, ενώ η σάλτσα ντομάτας προσθέτει μια ωραία και νοστιμιά.
  • Ισορροπημένα μπαχαρικά: Τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στη συνταγή, όπως μάραθο, άνηθος, και πιπέρι, δίνουν στα καλαμάρια μια ζεστή και αρωματική γεύση, χωρίς να είναι υπερβολικά πικάντικα.
  • Τρυφερή υφή: Τα καλαμάρια μαγειρεύονται μέχρι να γίνουν τρυφερά και ζουμερά, ενώ το ρύζι μένει al dente, προσθέτοντας μια ωραία υφή στο πιάτο.

Εμφάνιση:

  • Ελκυστική παρουσίαση: Τα γεμιστά καλαμάρια έχουν μια όμορφη και ελκυστική εμφάνιση, με τα χρώματα από τα λαχανικά και τη σάλτσα ντομάτας να δημιουργούν ένα ορεκτικό πιάτο.
  • Ποικιλία χρωμάτων: Η ποικιλία χρωμάτων από τα λαχανικά, όπως πράσινο, κόκκινο και κίτρινο, δίνει στα καλαμάρια μια ζωντανή και χαρούμενη εμφάνιση.
  • Ιδανικό για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο: Τα γεμιστά καλαμάρια μπορούν να σερβιριστούν ως ορεκτικό ή ως κυρίως πιάτο, συνοδευόμενα από ρύζι ή πατάτες.

Συνολική εντύπωση:

  • Πεντανόστιμο πιάτο: Τα καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και λαχανικά είναι ένα πεντανόστιμο και θρεπτικό πιάτο που θα αρέσει σε όλους.
  • Ιδανικό για οικογενειακό γεύμα: Είναι ένα εύκολο και οικονομικό πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί για ένα οικογενειακό γεύμα ή για ένα τραπέζι με φίλους.
  • Μια γευστική εμπειρία: Η γεμάτη γεύση, η τρυφερή υφή και η όμορφη εμφάνιση των γεμιστών καλαμαριών τα καθιστούν μια γευστική εμπειρία που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά

για τα καλαμάρια:
Φρεσκα καλαμάρια,
ρύζι Καρολίνα 12 περιπου κ.σ.,
1 πράσινη πιπεριά σε κυβακια,
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβακια,
1 κρεμμύδι τριμμένο ,
1 καρότο τριμμενο,
2 ντομάτες σε κυβάκια,
2-3σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
λίγο μαϊντανό,
λίγο μάραθο,
λιγο άνηθο,
αλάτι, πιπερι, πάπρικα γλυκιά,
λιγο λάδι,
1 κύβο λαχανικών
και πουμαρό με λιγο νεράκι.

Εκτέλεση

Πλένουμε τα καλαμάρια αφηνουμε στην άκρη, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη ανακατέβουμε καλά και γεμίζουμε τα καλαμάρια μας οχι μεχρι πάνω αφηνουμε λιγο κενό, βάζουμε τα κεφάλια τους και κλείνουμε με δυο οδοντογλυφίδες , λαδώνουνε ένα ταψάκι βάζουμε τα καλαμάρια μας ρίχνουμε την γεμιση που μας εχει περισσέψει με λιγο νεράκι και πουμαρό, (η σάλτσα πρεπει να είναι πάνω απο τη μεση στα καλαμαρια )Σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για μια ωρα στους 250 στο φούρνο στην κατω θεση..

Καλη σας επιτυχία 

Η Συνταγη είναι της Ειρηνη Βολοσυρακη Μπελαδακη

Προηγούμενο άρθροΜαρμελάδα με όλοκληρα μύρτιλα
Επόμενο άρθροΠρασοκιμαδόπιτα σπέσιαλ να γλύφεις τα δάχτυλα σου!!!