Μπισκότο Σαρακοστής

Αυτά τα μπισκότα ταιριάζουν τέλεια για την περίοδο της Σαρακοστής, καθώς είναι νηστίσιμα και γευστικά! Το ελαφρώς τραγανό εξωτερικό τους έρχεται σε τέλεια αντίθεση με το μαλακό και ζουμερό κέντρο τους, αφήνοντας μια γλυκιά και απολαυστική γεύση στο στόμα.

Εδώ είναι μερικά λόγια για να τα αγαπήσετε:

  • Νηστίσιμα: Φτιαγμένα με αγνά υλικά, χωρίς ζωικά προϊόντα, τα μπισκότα αυτά είναι ιδανικά για όσους νηστεύουν.
  • Τραγανά και μαλακά: Η τέλεια ισορροπία υφών, με τραγανό εξωτερικό και ζουμερό κέντρο, προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία.
  • Γλυκιά γεύση: Η λεπτή γλυκύτητα αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση στο στόμα, χωρίς να είναι υπερβολική.
  • Ιδανικά για κάθε στιγμή: Απολαύστε τα μπισκότα απόλαυσης με τον καφέ σας, το τσάι σας, ή σαν ένα γρήγορο και υγιεινό σνακ.

Μην αφήσετε λοιπόν να περάσει η Σαρακοστή χωρίς να δοκιμάσετε τα μπισκότα απόλαυσης!

Συμβουλές:

  • Συνδυάστε τα μπισκότα απόλαυσης με ένα ποτήρι γάλα αμυγδάλου ή καρύδας για ένα θρεπτικό και γευστικό γεύμα.
  • Φτιάξτε τα δικά σας μπισκότα απόλαυσης στο σπίτι, χρησιμοποιώντας νηστίσιμα υλικά της αρεσκείας σας.
  • Προσφέρετε τα μπισκότα απόλαυσης ως δώρο σε φίλους και συγγενείς, για να μοιραστείτε μαζί τους την απόλαυση!

Συστατικα

400g αμυγδαλα αλεσμενα
50g μαργαρινη (λιωμενη)
Αλευρι κοσκινισμενο 350γρ
Ζαχαρη 350g
2 κ.σ. Κακαο σκονη
1 κουταλακι του γλυκου κανελα
Χυμος και ξυσμα 2 πορτοκαλιων
Τριμμενη φλουδα μανταρινιου
1 κ.γ. Ανθόνερο πορτοκαλιού

Επικαλυψη:
Ετοιμο σιροπι
Αμυγδαλα ψητα (ψιλοκομμενα)

Μεθοδος

Σε ενα μεγαλο μπολ ανακατευουμε τη λιωμενη μαργαρινη με το κοσκινισμενο αλευρι και προσθετουμε ολα τα ξηρα υλικα.
Ανακατευουμε και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα για να γινει μια ζυμη.
Πλαθουμε τη ζυμη σε μικρους κορμους, περιπου 14 εκ.
Τοποθετουμε σε ταψι με χαρτι ψησιματος, αφηνοντας χωρο ενδιαμεσα.
Ψηνουμε σε φουρνο στους 180c για 20 λεπτα. Πρεπει να ειναι απαλα στην αφη οταν βγαινουν απο το φουρνο.
Όταν κρυωσει αλειφουμε με το σιροπι και πασπαλιζουμε με ψιλοκομμενα καβουρδισμενα αμυγδαλα.

Απολαμβάνω!

H συνταγή είναι από το Lolly’s Kitchen

Προηγούμενο άρθροΚέικ καπουτσίνο: Μια συνταγή που θα σας ξετρελάνει!
Επόμενο άρθροΧριστουγεννιάτικα κουκουνάρια