Κανελόνια γεμιστά με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ: Μια εμπειρία γευστικής απόλαυσης που δεν πρέπει να χάσετε!

Προϊόντα: 👇

1 πακέτο κανελόνια (200-250 γρ.)
400 γρ κιμά
1 καρότο
1 κρεμμύδι
πελτέ ντομάτας (ή 2-3 ντομάτες)
4-5 τεμ. μανιτάρια αγρού
μπαχαρικά για γεύση – αλάτι, πιπέρι, βασιλικός, καπνιστό πιπέρι, κάρυ
κίτρινο τυρί για πασπάλισμα
λάδι τηγανίσματος
Για τη σάλτσα μπεσαμέλ:
1 λίτρο φρέσκο ​​γάλα
50 γρ βούτυρο
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Τρόπος παρασκευής: 👇

Κόβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μανιτάρια σε κυβάκια και τα τηγανίζουμε.
Στη συνέχεια, προσθέστε σε αυτά τον κιμά και τηγανίστε για 3-4 λεπτά, καρυκεύοντας με μπαχαρικά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει.

Αφού κρυώσει το μείγμα, το παίρνουμε με ένα μικρό κουτάλι και γεμίζουμε τα κανελόνια. Καλό είναι να περιμένετε να κρυώσει το μείγμα γιατί είναι πιθανό να σκάσει.
Για τη σάλτσα μπεσαμέλ, τηγανίζουμε το αλεύρι στο λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.


Στον πάτο του ταψιού που θα ψήσουμε ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα, αραδιάζουμε στη σειρά τα γεμιστά κανελόνια και ρίχνουμε
από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στα 170 γρ.
Πριν το βγάλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί και τ αφήνουμε με σβηστό φούρνο.

Καλή όρεξη!