Καραμελωμένα αμυγδαλωτά 

Συστατικά :

300 γραμμάρια αμύγδαλα με τη φλούδα
150γρ. ζάχαρη άχνη
40γρ. μέλι
Ένα φακελάκι βανιλλίνη (ή μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού )

Διαδικασία:

Το μείγμα θα πρέπει να είναι έτοιμο για την επεξεργασία του:
Καβουρδίστε τα αμύγδαλα , μπορείτε να το κάνετε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο στους 180° σε στατική λειτουργία για 10 λεπτά .
Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Αλείφετε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος με λίγο σπορέλαιο και τα αφήνετε στην άκρη.
Λιώστε τη ζάχαρη, μαζί με το μέλι και το φακελάκι βανιλλίνης ή αν προτιμάτε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Μόλις αρχίσει να καραμελώνει, θα το καταλάβετε από το κεχριμπαρένιο χρώμα, προσθέστε τα αμύγδαλα, ανακατέψτε τα όλα καλά και σβήστε τη φωτιά. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, ρίχνετε τη μάζα σε ένα από τα φύλλα λαδόκολλας.

Σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο και, με τη βοήθεια ενός πλάστη, πιέζουμε μέχρι η επιφάνεια να γίνει ομοιόμορφη.
Λαδώνετε τη λεπίδα ενός μεγάλου μαχαιριού και προσπαθείτε να δώσετε ένα ορθογώνιο σχήμα.

Αφήστε το να κρυώσει και πριν σκληρύνει εντελώς, κόψτε το σε κομμάτια με τη μεγάλη λεπίδα. Αποθηκεύστε το σε ένα κουτί για μπισκότα.

Η Συνταγή είναι από το Katja in cucina

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αμυγδαλωτά 

αμυγδαλωτά

Τα αμυγδαλωτά είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που φτιάχνεται από πολτό αμυγδάλου, ζάχαρη και ανθόνερο. Έχουν μια κρούστα ζάχαρη άχνη και γεμάτη με αμύγδαλο εσωτερική υφή. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ, το τσάι ή απλά να απολαμβάνονται ως γλυκό επιδόρπιο. Η πλούσια γεύση των αμυγδάλων προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία γευστικής απόλαυσης.

Υλικά

1 κιλό αμυγδαλόψιχα
5 αυγά
1/2 κιλό ζάχαρη
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Ανθόνερο

Εκτέλεση

Ζεματαμε τα αμύγδαλα (βάζετε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό για μισο λεπτο) και τα αφήνετε
να κρυώσουν μετα. Καθαρίζετε τα αμύγδαλα και τα στεγνώνετε.
Αν έχετε καθαρισμένα αμύγδαλα, τα αλέθετε στο μπλέντερ όπως περιγράφεται στο επόμενο βήμα.
Βάλτε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα (όχι αλοιφή).
Τοποθετείτε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτετε 2 ολόκληρα αυγά,
3 κρόκους αυγών, ζάχαρη και λίγο ροδόνερο (περίπου 10 σταγόνες μη αραιωμένο ανθόνερο ή 1 κουταλάκι του γλυκού κανονικό ανθόνερο από το σούπερ μάρκετ).

Ζυμώνετε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σφιχτή.
Πλάθετε τα αμυγδαλωτα και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (γκάζι 6) για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να
ροδίσουν. Προσέξτε να μην τα αφήσετε να αρπαξουν.

Μόλις ψηθούν, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, τα
βουτάτε σε ένα μπολ με λιγο νερό που έχουμε προσθέσει ανθόνερο (περίπου 10 σταγόνες μη αραιωμένο ροδόνερο ή 1 κουταλάκι του γλυκού απλου ανθονερό), τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα
τοποθετείτε σε μια σχάρα για να στεγνώσουν ομοιόμορφα.
Την επόμενη μέρα, πασπαλίζετε ξανά με ζάχαρη άχνη. Μπορεί να διατηρηθεί για μέρες.

Καλή τύχη!

Προηγούμενο άρθροΖυμαρικά με κρέμα μανιταριών και σπανάκι…φτιαγμένο σε μόλις 20 λεπτά
Επόμενο άρθροΤο απόλυτο comfort food: Σούπα χοιρινού με λαχανικά