Τα κασεροκούλουρα μας είναι ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας. Απολαύστε τα ζεστά με τον καφέ σας το πρωί, ως σνακ στο γραφείο ή συνοδευτικό στο τραπέζι σας.
Φτιάξτε τα χειροποίητα κασεροκούλουρα μας και νιώστε τη διαφορά!
Υλικά:
1 φακελάκι ξερή μαγιά,
200 ml χλιαρό γάλα,
100 ml χλιαρό νερό,
100 ml χλιαρό σπορέλαιο,
λίγο αλάτι,
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη,
550 γραμμάρια αλεύρι,
100 γραμμάρια βούτυρο,
150 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ 1 ασπράδι αυγού με το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το,νερό,το γάλα,το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε 400 γραμμάρια αλεύρι,την μαγιά,την ζάχαρη,και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε θέλουμε αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την ζυμώνουμε ελαφράς.
Την κόβουμε σε 10 κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλίτσες.
Βάζουμε πάνω τους στην μέση ένα κομματάκι βούτυρο και το ανοίγουμε με το χέρι,τοποθετούμε κασέρι το κλείνουμε και το ρολάρουμε και το γυρνάμε.σαν σαλιγκάρι.
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα.και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού,ρίχνουμε στο καθένα κασέρι και τα.ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!!!
Συνταγή από Ελινα Σκλαβου
-Αγαπάμε Μαγειρική-Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική και η εκτέλεση της καςΟι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
ΥΛΙΚΑ: 1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό, 2 φακελάκια ξερή μάγια, 1 ποτήρι νερού γάλα χλιαρό, 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι, 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο, 5 ποτηριά νερού αλεύρι περίπου , 300 γραμμάρια κομμένες φέτες κασέρι, 1 ποτήρι νερού τριμμένο κασέρι, 2 κρόκους αυγών!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε στο μπολ το γάλα,το νερό,της μαγιές, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με πηρουνι! Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το αλάτι ανακατεύουμε με πιρούνι!Ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι και ανακατεύουμε με πιρούνι! Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε θέλουμε μαλακή ζύμη αλλά να μην κολλάει!Την σκεπάζουμε για 1 ώρα!Στην συνεχεία την ξεφουσκωνουμε με το χερι ζυμώνουμε ελαφρώς και την τοποθετούμε στο ταψάκι λαδωμένο την πατάμε να ανοίξει και την σκεπάζουμε 30 λεπτά! Στην συνεχεία με τα δάχτυλα την τρυπάμε γύρω γύρω και τοποθετούμε τα κομμάτια κασέρι,αλείφουμε με κρόκο αυγού και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!
Ευχαριστούμε την